Україна і світ

Польща повинна збивати російські ракети ще над Україною – Сікорський

Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його та інші країни, що межують з Україною, “зобов’язані” збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті Financial Times

Сікорський: Польща має збивати ракети над Україною

За словами Сікорського, Польща зобов’язана забезпечити безпеку своїх громадян, попри побоювання, що перехоплення ракет над територією України може втягнути НАТО у війну між Росією і Україною.

Зараз дивляться

– Членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору – це наш власний конституційний обов’язок. Особисто я вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, це буде законною самообороною (збити їх), тому що як тільки вони перетнуть наш повітряний простір, ризик того, що хтось буде поранений уламками, є значним – сказав Сікорський.

Раніше повідомлялося, що уряд Польщі не розглядає можливість збиття російських ракет та БпЛА над територією України.

На думку заступника міністра оборони Польщі Павела Залевського, достатньо буде посилити українську протиповітряну оборону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

8 липня Україна та Польща підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки. У якій, зокрема, є пункт, який передбачає положення про розробку механізму щодо збиття в повітряному просторі України ракет РФ та дронів, випущених у бік Польщі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 11:34:53