Україна і світ

Це загроза і для Європи, і для Азії: Кулеба після удару по Україні ракетами з КНДР

Фото: Getty Images

Глава МЗС України Дмитро Кулеба після масованої атаки 2 вересня вкотре закликав партнерів зняти обмеження на законне право України завдавати ударів у відповідь по території РФ, а країни Азії – збільшити військову допомогу Києву.

Масована атака 2 вересня: заява глави МЗС України

– Цієї ночі українські діти шкільного віку та їхні батьки мирно спали вдома перед початком навчального року, коли Росія запустила 35 ракет і 23 безпілотників. На щастя, українська ППО врятувала життя, але цивільна інфраструктура була пошкоджена, – наголосив він.

Дипломат зауважив, що деякі з балістичних ракет, випущених сьогодні РФ по українцям, були КН-23 з Північної Кореї.

Зараз дивляться

– Режими в Пхеньяні та Москві не мають жодних обмежень на нанесення дальніх ударів по будь-якій точці України. Однак, захищаючись від цих двох варварських військових машин, Україна змушена воювати зі зв’язаними за спиною руками. Хіба це не абсурд? – звернувся Кулеба до партнерів.

І назвав безпідставними їхні побоювання щодо зняття обмежень на законне право України на самооборону відповідно до Статуту ООН.

Крім того, за його словами, використання Росією північнокорейських боєприпасів у війні проти України та зростаюча військова співпраця між Путіним і Кімом становить серйозну загрозу безпеці як для Європи, так і для Азії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Ми закликаємо наших азійських партнерів розглянути можливість збільшення військової допомоги Україні. Чим сильнішою буде Україна і чим менш успішними будуть російський і північнокорейський диктатори, тим стабільнішою і безпечнішою буде Європа і Азія, – підсумував Кулеба.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 13:17:29