Україна і світ

Не тільки емоційний біль: як зрада партнера позначається на фізичному здоров’ї


Команда вчених Сінгапурського університету соціальних наук під час дослідження з’ясувала, що зрада партнера може серйозно вдарити по здоров’ю.

– Наслідки зради з боку романтичного партнера можуть виходити за рамки емоційного болю і потенційно завдавати шкоди довгостроковому здоров’ю, – йдеться в повідомленні.

Статистика зрад

Зазначається, що невірність або акт зради партнером є найпоширенішою та найруйнівнішою формою романтичної зради. Метааналіз показав, що близько 34% чоловіків і 24% жінок вчиняли зраду в якийсь момент свого життя.

Дослідники виявили, що люди, які пережили зраду партнера, з більшою ймовірністю повідомляють про погіршення хронічного здоров’я (наприклад, постійні мігрені або проблеми із серцем), і цей ефект зберігається навіть тоді, коли вони перебувають в інших підтримувальних стосунках.

Довгострокові наслідки

З огляду на поширеність зрад, багато дослідників вивчали їхні психологічні ефекти, включно з підвищеною тривожністю, депресією і зниженням самооцінки. Однак потенційним довгостроковим наслідкам невірності партнера для здоров’я приділили менше уваги.

Нове дослідження пролило світло саме на довгострокові наслідки.

Хто в зоні особливого ризику

– Зрада партнера може мати довгострокові наслідки для хронічного здоров’я, і ці наслідки можуть бути особливо серйозними для вразливих груп, як-от меншини та ті, хто стикається з соціально-економічними проблемами, – зазначив автор дослідження, викладач Сінгапурського університету Вінсент О.

За словами вченого, люди, які постраждали від невірності партнера і яким важко з цим впоратися, повинні розглянути можливість звернення по професійну допомогу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: PsyPost

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 09:03:15