Україна і світ

Понад 500 тис. репортажів за 24 роки в ефірі: Факти ICTV святкують день народження

Сьогодні одна з найвідоміших інформаційно-аналітичних програм українського телебачення – Факти ICTV – святкує свій 24-й день народження. За цей час команда проєкту створила понад 500 тис. репортажів та продовжує забезпечувати мільйони українців достовірною та оперативною інформацією.

Факти ICTV святкують 24-й день народження

Заснована в 2000 році програма Факти ICTV стала синонімом об’єктивності, довіри та професіоналізму.

24-й рік поспіль команда досвідчених журналістів щодня працює над тим, щоб глядачі отримували повну картину подій в Україні та світі.

З початком війни команда Фактів доєдналася до національного телемарафону і разом з редакцією Вікон стала одним із найбільш продуктивних виробників контенту для Єдиних новин.

До прикладу, довоєнна частка Фактів у 2021 році (аудиторія 18+, міста 50 тис.+) у телеефірі становила 9,80, водночас  у 2024 році Факти ICTV у телемарафоні Єдині новини (спільно з Вікна-новини СТБ) мають частку 10,33. У поточному році сюжети Фактів вже переглянули понад 14 млн глядачів (аудиторія 4+, вся Україна).

Також Факти ICTV на регулярній основі допомагають Силам оборони України. Лише за 2024 рік було проведено десятки зборів та зібрано майже 100 млн для українських військових, серед яких багато членів команди.

– Сьогодні рівно 24 роки, як Факти вперше вийшли в ефір на каналі ICTV. Я пам’ятаю цей день: 18:45, я в студії багряно-помаранчевого кольору, трохи нервую, як і наш тодішній редактор – Олександр Семирядченко. Бо перший ефір – він один і назавжди. Колір студії був незвичним для 2000-х, але він мотивував і заряджав – для нас це був колір вогню, жаги до життя, колір небайдужих, активних і відданих людей.

24 роки не пролетіли швидко. За цей час виросли наші діти, країна змінила 5 президентів, пережила не одні парламентські вибори, відгриміли щонайменше 4 революції.

Журналістам в Україні сумно і спокійно не було ніколи, але навіть у страшному сні я не могла уявити день, коли скажу в ефірі слова: “Почалась війна!”. З того часу вже два з половиною роки ми на цьому фронті. Наші герої — захисники і захисниці. Наші сюжети – суцільні QR-коди, збори на зброю, історії людей, які вчора були звичайними бізнесменами, кухарями, будівельниками, водіями та вчителями, а нині боронять країну, – згадує головна редакторка, ведуча Фактів ICTV та марафону Єдині новини Олена Фроляк.

За роки свого існування Факти ICTV неодноразово були відзначені престижними нагородами та визнані як в Україні, так і за кордоном. Програма стала невід’ємною частиною інформаційного поля країни, формуючи громадську думку та впливаючи на суспільні процеси.

– Але сьогодні я хочу подякувати нашим героям-журналістам. Воєнкорам, операторам, режисерам, редакторам, які не втекли, які в тривогу, ракетний чи шахедний обстріл спішать на ефір, включаються з гарячих місцин, рвуться туди, де прилетіло, де потрібні…

Коли ворог вдарив по Охматдиту, половина нашого ньюзруму була там, люди бігли допомагати, знімати, несли воду, фрукти, допомагали просто виносити хворих дітей зі зруйнованих палат. Я пишаюсь такими колегами і хочу в цей день сказати їм велике Дякую! За ночі на роботі, за віру в країну, за небайдужість, за почуття справедливості, за бажання зробити добре, за радість до сліз, коли збирали мільйони гривень на дрони.

Я мрію про той день, коли Факти скажуть: “Війна закінчилась, ми перемогли!”. Я мрію про ці сльози радості! І хоч це буде важка перемога, ми мріємо про неї і наближаємо як можемо! Я бажаю всім нам нарешті добрих новин – від партнерів, від захисників, від українців з-за кордону, які повернуться додому. Я бажаю нам всім зберегти країну, зберегти себе, зберегти віру. І про це ми обов’язково розкажемо у Фактах. Слава Україні, – підсумувала Олена Фроляк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні, у свій день народження, Факти ICTV продовжують розвиватися, удосконалюючи свої формати та технології. Команда програми обіцяє і надалі забезпечувати глядачів якісною інформацією та бути надійним джерелом новин.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 17:13:51