Україна і світ

Кордони 1991 року: Стефанішина прокоментувала формат вступу України в НАТО

Україна повинна приєднатися до Північноатлантичного блоку виключно як суверенна, незалежна країна в межах своїх кордонів 1991 року.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю РБК-Україна. 

Стефанішина про формат членства України в НАТО 

Віцепрем’єрка прокоментувала питання щодо вступу в НАТО “частинами”, тобто територіями, які контролює Україна де-факто. 

Зараз дивляться

Стефанішина зазначила, що не вважає, що Україна має пропонувати зараз якісь рішення до того, як союзники не запропонували їй членство в Північноатлантичному блоці.  

За її словами, Україна буде чути всіх союзників, буде вести перемовини з кожною з 32 країн-членів НАТО.  

– Ми не будемо ніколи ставити питання стосовно певних обмежень чи перерозподілу у питанні членства в НАТО. Є Україна в межах кордонів 1991 року, суверенна, незалежна країна, яка приєднується до НАТО, – наголосила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції. 

А також додала, що на етапі, коли мовитиметься про ратифікацію рішення щодо приєднання України до Північноатлантичного блоку, українська сторона буде спілкуватись з усіма, і цей процес буде відкритий, публічний. 

Водночас Стефанішина пояснила, що на даному етапі між Україною і союзниками не створено жодного формату, де такі дискусії можуть мати місце. 


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Офіс віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 12:44:39