Україна і світ

Перша цього року: на Львівщині зафіксовано смерть від лептоспірозу


У Львівській області зареєстровано перший у цьому році летальний випадок лептоспірозу. Загалом в області зареєстровано в серпні шість, а з початку року – 12 випадків цього захворювання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

– За даними епідеміологічного розслідування встановлено, що збудник, імовірно, потрапив в організм чоловіка під час сільськогосподарських робіт, – ідеться в повідомленні.

Симптоми лептоспірозу

Перші симптоми в чоловіка з’явилися на початку серпня, але до лікаря він спочатку не звернувся, оскільки думав, що застудився. Однак 21 серпня з’явилися сильні болі в м’язах і різко зменшилася кількість сечі. Тоді його госпіталізували до одного з медичних закладів Львівщини.

Через два дні стан пацієнта погіршився, і його перевели до реанімаційного відділення. На жаль, врятувати чоловіка не вдалося.

Зараз дивляться

Як уберегтися від лептоспірозу

Епідеміологи нагадали, що лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Найчастіше джерелом інфікування є мишоподібні гризуни.

Фахівці рекомендують:

  • не купатися і не рибалити у водоймах, не призначених для цього;
  • одягати засоби індивідуального захисту (зокрема, рукавички) під час сільськогосподарських робіт;
  • мити овочі та фрукти перед вживанням;
  • ретельно мити руки після очищення картоплі або інших овочів;
  • організовувати заходи з дератизації – знищення щурів і мишей.

Збудник лептоспірозу може потрапити в організм навіть за найменших подряпин або мікротріщин на шкірі та слизових. За будь-яких проявів недуги, не зволікайте, зверніться по допомогу до лікаря, закликали медики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Львівський ОЦКПХ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 13:33:09