Україна і світ

Як запекти перець у духовці цілком: рецепт, поради та скільки готувати


Запечений перець – це не лише смачна страва, але й універсальна основа для приготування інших корисних страв. Він підходить як самостійний гарнір, а також як інгредієнт для салатів, соусів та основних страв.

Як запекти перець у духовці цілком та багато іншої корисної інформації – читайте в матеріалі.

Як запекти перець у духовці цілком

Для запікання вибирайте великий перець бажаного одного розміру. Перець різних кольорів надасть апетитного вигляду будь-якій страві.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 6 шт.

Додатково, якщо готувати повноцінну страву:

  • часник – 2 зубки
  • свіжа петрушка чи базилік – до смаку
  • оливкова олія – 1-2 ст. л.
  • горіхи смажені чи мигдаль – за бажанням
  • сіль – до смаку

Як правильно запекти перець у духовці цілком покроково:

  1. Спочатку варто розігріти духовку до 200 градусів. Для запікання перцю цілком це найкраща температура.
  2. Перець миємо та викладаємо на сухе деко.
  3. Скільки за часом запікати перець у духовці цілком – запікаємо перець на середній полиці 30 хвилин. Протягом запікання перець варто перевернути 1-2 рази. Це забезпечить рівномірне запікання.
  4. Гарячі перці дістаємо з духовки і залишаємо за кімнатної температури на 10 хвилин. Потім легко і просто знімає з них шкірку та чистимо від хвостика та зернят.
  5. М’якоть запеченого у духовці перцю використовуйте як забажаєте, або за нашим рецептом так. Викладаємо його у миску. Додаємо пропущений через прес часник та нарізану зелень. Поливаємо оливковою олією, солимо та злегка перемішуємо. Перекладаємо страву на пласку тарілку, посипаємо горіхами і подаємо до столу. Якщо ви не веган, можете додати дрібно нарізані анчоуси – вони нададуть закусці пікантності. А для любителів гострих страв, можна додати мелений перець чилі.

Перебийте запечений перець у блендері з часником, оливковою олією і соком лимона, щоб отримати смачний дип. Його можна використовувати як соус до м’яса, риби чи як намазку на хліб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 13:14:18