Україна і світ

Місяць у комі та втрата ноги: у Львові відновлюють після страшної ДТП 18-річного мотоцикліста


Фахівці лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова врятували 18-річного хлопця, який потрапив на своєму мотоциклі у страшну ДТП: пролетів майже 30 метрів, зазнав множинних важких травм, місяць пробув у комі та втратив ногу.

Зараз він готується до протезування в Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN. Про це працівники ПМО повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Врятував шолом

В аварію юний львів’янин Ігор Тригубенко потрапив 18 травня. Ось що згадує: “Було вже темно. Я їхав своєю смугою і тут бачу яскраві фари. Раптово на мою смугу виїхало легкове авто. Спробував трохи дати вправо, але це не допомогло.

Зараз дивляться

Ми зіткнулися. Я дуже далеко відлетів. Кажуть, що десь на 28 метрів і що мене врятував шолом. Він був майже стертий з лівого боку. Якби не шолом, то я б загинув на місці – так мені потім скажуть лікарі“.

Склали фрагменти кісток

Хлопця, який ледь прийшов до тями, швидка доправила до лікарні Святого Пантелеймона. Тут Ігорю діагностували відкриті переломи лівої руки та ноги, а також забій грудної клітки. Найважча ситуація була з нижньою кінцівкою. Обидва переломи – стегнової та гомілкової кісток – виявилися дуже складними.

Ортопеди-травматологи забрали пацієнта в операційну і провели стабілізацію переломів апаратами зовнішньої фіксації та виконали остеосинтез стегнової кістки. Тобто, склали фрагменти і зафіксували їх металевою конструкцією.

Ускладнення після операції

За словами медиків, після операції в Ігоря з’явилося одне з можливих ускладнень, що виникають під час переломів і втручань на кістках – жирова емболія. Це коли жири потрапляють у кровоносну систему і блокують судини.

– Юнак впав у кому на два тижні. Коли прийшов до тями, то його занурили в кому вже медикаментозно. Бо біль, який відчував Ігор, був просто нестерпним. Загалом хлопець пробув у комі цілий місяць, – йдеться в повідомленні.

Більше ніяких мотоциклів

Коли пацієнт прийшов до тями, лікарі все ще продовжували боротися за збереження його лівої ноги. Утім, через запалення, кінцівку все ж довелося ампутувати на рівні нижче коліна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нині минуло вже понад три місяці від страшної ДТП. Ігор позитивно налаштований. Він активно займається фізичною терапією в Центрі UNBROKEN та готується до подальшого протезування.

– Я переконаний, що моє життя триває. У мене буде крутий протез і я проживу це життя по максимуму. Але вже без мотоцикла, – каже Ігор.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 11:10:06