Україна і світ

Без маски і капелюха: в чому феномен Клавдії Петрівни та чому всі обговорюють її концерти


Кінець літа для шанувальників творчості Клавдії Петрівни виявився дійсно незабутнім. Загадкова співачка, яка довго приховувала свою особистість, нарешті зняла маску та відкрилася публіці.

А зробила це вона під час великих сольних концертів у київському Палаці спорту, куди 30 та 31 серпня прийшли тисячі її прихильників. Популярною нині артисткою виявилася Соломія Опришко. Що відомо про співачку та чому всі в мережі обговорюють її концерти – читайте далі у матеріалі.

Клавдія Петрівна показала обличчя – що відомо

Під час свого першого концерту Клавдія Петрівна з’явилася на сцені у сонцезахисних окулярах без маски і капелюха. І хоч артистка не назвала свого справжнього імені, у фанів не залишилося сумнівів, що під загадковим образом ховалася 19-річна Соломія Опришко.

Зараз дивляться

Вже під час другого концерту виконавиця вперше показала обличчя, виконуючи свій трек Я тобі брехала.

Клавдія Петрівна зізналась, що дослухалася до критики в мережі, але зрештою заплуталася і вирішила “рухатися своєю дорогою”.

– Я читала кожен ваш коментар і старалася прислухатися абсолютно до всіх. І сталося так, що дуже логічно, я заплуталася. Тому під час поїдання слушних порад від слушних людей, під час глибоких роздумів, я врешті-решт вирішила: критику залишаю критикам, а я піду своєю дорогою. Колись, побачимось востаннє. А зараз я для вас, а ви для мене тут, без масок, капелюхів і прикрас, – сказала Клавдія Петрівна зі сцени.

@palma.ua.cosmetic #клавдіяпетрівна #klavdiapetrivna ♬ оригінальний звук – Palma.ua.cosmetic

Чутки про те, що під образом Клавдії Петрівни ховається Соломія Опришко, ширилися мережею вже давно.

У грудні минулого року блогер Богдан Беспалов, посилаючись на власні джерела, повідомляв, що Соломія родом з села Гірне, що на Львівщині. Дівчина навчається у Дрогобицькому музичному коледжі ім. В. Барвінського.

Реакція мережі на концерти Клавдії Петрівни

Дебют Клавдії Петрівни викликав неабиякий резонанс у мережі. Концерти співачки, якій у 19 років вдалося зібрати два Палаци спорту, не обговорював хіба що лінивий. Частина користувачів висловила захоплення талантом і кар’єрним зростанням Соломії Опришко.

  • Як на мене, Клавдія Петрівна, один з тих випадків, коли людина заслуговує не три, а десять Палаців спорту. Радує, шо нашим людям іноді може подобатись і щось нормальне, що виходить за рамки стандартної рафінованої попси.
  • Для дівчини, яка вперше дає перший сольний концерт без досвіду, ще й у Палаці спорту – це дуже круто.
  • Це справжній талант, гордість нашої нації!
  • Супер! Зірочка народилась.
  • Нереальний кайф, балет, бек-вокал, музиканти, світло! Дякую вам і всій команді за вашу роботу, і за те, що ви робите круте, стильне українське!
  • Ви дуже красива! Показуйте свою зовнішність частіше.
  • Ну і наробили Ви, Клавдіє, шуму в інтернетах! В людей палає, так тримати!
  • Вітаю з першим сольними концертом! Це було неймовірно, я залишилась в повному захваті! Все було на найвищому рівні!
  • Концерт відпрацьований на 100% зі 100! У неї такий вокал, це щось неймовірне!
  • Дякую за неймовірне шоу! Це було бомбезно, я зірвав голос і щиро Вам вдячний за це!

Однак у мережі знайшлися й ті, хто розкритикував Клавдію Петрівну за вокал, а також за образ, в якому вона з’явилася перед глядачами.

  • Дуже великі питання до стилістів. Молода дівчинка, навіщо їй та трешова хімія з 80-х, що то за дивний мейк продавчині сільмагу, навіщо рядити її в костюм. Дуже неорганічно виглядає все.
  • Мені знадобився деякий час, щоб зрозуміти, що Клавдія Петрівна, чи як її там, то не Білик.
  • Ой, краще б не знімала капелюх.
  • Жах, ніколи не подобалася. Не голос, а кошмар. Пищить і все. Від чого захват? Стільки талановитих молодих людей є. А це якийсь трешак.
  • Для мене одного всі її пісні звучать абсолютно однаково, як одна й та сама пісня, один і той самий мотивчик, одне й те саме завивання? Дуже нудно.
  • Думала, що це жіночка 35+.
  • Не прихильниця Клавдії, від її голосу нудить.
  • Стиліст познущався з неї в той вечір. Терміново треба змінити образ, щоб не виглядати як Алегрова в 90-х. З голосом щось дивне. Може нервувала.
  • Жанна Агузарова.
  • Якщо чесно, вокал без фонограми не дотягує взагалі, – пишуть у коментарях.

Письменник і журналіст Юрій Винничук зазначив, що більшість громадян не цікавить українська естрада, звідси й стільки запитань про те, хто така Клавдія Петрівна. За словами письменника, сьогодні люди “не соромляться зізнаватися у своїй дрімучості”.

– А я от прослухав усі її (Клавдії Петрівни – Ред.) пісні і вона мені дуже сподобалася, – поділився Винничук.

– Знецінення – це наша українська риса, з якою потрібно боротись, – написав у Facebook Тимофій Милованов.

А ось журналістка Фактів ICTV Ольга Чайко поділилися відео, яке її вразило більше, ніж виступ Клавдії Петрівни.

Вона показала, як глядачі після концерту у фойє Палацу спорту співають Червону Руту, Червону Калину та гімн України. Чайко зазначила, що це не може не тішити, адже це саме ті речі, які наші вороги хочуть вибити зі свідомості українців.

У чому феномен Клавдії Петрівни

Продюсер Євген Тріплов в ексклюзивному коментарі Фактам.ICTV.Life зазначив, що, на його думку, феномен Клавдії Петрівни полягає у вдалому поєднанні тембру і жанру неошансону. Він вважає, що розвиток кар’єри співачки залежить від подальших дій її команди.

– Є зірочки, яким судилося засяяти. Скільки вона буде сяяти, залежатиме від подальших кроків її команди. Але далі буде важче, тому що на зміну сильному образу повинна вийти сильна особистість. Чи вдасться – дізнаємося уже в цьому році, – сказав Тріплов.

Музичний продюсер Вадим Лисиця пригадав, що Клавдія Петрівна підкорила українців ще своїми першими відео у TikTok. Зокрема, користувачам сподобався стиль, в якому співачка виконує свої треки.

Також Вадим похвалив менеджент артистки, який зробив загадку з образу Клавдії Петрівни, і вдало її обіграв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Стильово, музика столітньої давнини, такий вар’єте стиль помножений на сьогодення. Плюс тексти написані в стилі гротексу, про кохання і все таке інше. Це спрацювало, тому що, в принципі, цього не було. Цей жанр постійно мав свою нішу, просто ніхто цим не користувався. Я був на концерті з донькою, вона в захваті, мені теж сподобалося. Для 19-річної дівчини, яка вперше вийшла на сцену Палацу спорту – це круто! – наголосив Вадим Лисиця.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 12:37:13