Україна і світ

Країни НАТО нададуть Україні системи ППО, зокрема чотири Patriot

Президент США Джо Байден анонсував передачу Україні від США  додаткової батареї Patriot, а також інші системи ППО від союзників.

Як повідомляє AP, про це він заявив сьогодні на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні.

Зокрема, США, Німеччина та Румунія надішлють Україні додаткові батареї Patriot, а Нідерланди та інші нададуть компоненти Patriot для створення ще однієї батареї. Італія надасть систему ППО SAMP-T.

Зараз дивляться

Канада, Норвегія, Іспанія та Великобританія нададуть NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS і Gepards. Інші країни погодилися надати боєприпаси для цих систем.

Саміт НАТО: союзники посилять ППО України та розпочнуть відправку F-16

Радник із національної безпеки США Джейк Салліван зазначив, що під час саміту НАТО, який розпочався 9 липня у Вашингтоні, учасники обговорять посилення протиповітряної оборони України, а також довгоочікувану відправку їй винищувачів F-16.

Салліван наголосив, що це питання буде одним із пріоритетних на полях саміту, оскільки весь світ став свідком жорстокого обстрілу Росією українських міст, де загинули діти, буквально напередодні.

— Я думаю, те, що ми побачили за останні дні, демонструє необхідність посилити нашу підтримку України, – підтримав позицію колеги генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Обстріл України 8 липня – що відомо

8 липня масованих атак росіян зазнали відразу кілька міст України, включаючи Київ.

У столиці ракета окупантів влучила у медичний центр Охматдит, куди з усієї країни приїжджали на лікування діти з тяжкими захворюваннями.

Атака Росії призвела до жертв серед мирного населення – лише у Києві загинули 33 людини та понад 100 поранених.


Джерело: Bloomberg, AP

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 01:46:52