Україна і світ

Темпи мобілізації зросли: куди можуть мобілізувати тих, хто оновив дані

Фото: Генштаб ЗСУ

Мобілізація тих, хто оновив дані, буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов’язані, і запитів від командування на певну кількість фахівців.

Про це в інтерв’ю виданню NV розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Як проходитиме мобілізація тих, хто оновив дані у ТЦК

За його словами, запити від командування можуть змінюватися з огляду на те, яка зброя надходить в Україну, яка ситуація на лінії фронту. Варто розуміти, що тут немає чітких остаточно встановлених критеріїв.

Зараз дивляться

Яка потреба у спеціальностях

— Зараз дуже багато запитів на операторів БпЛА, тому що війна стає все більш високотехнологічною, дуже багато застосовується роботизованих систем, безпілотних літальних апаратів. Також дуже багато запитів є на представників ІТ-сфери з тих самих причин, що війна стає більш сучасною та технологічною, – наголосив Дмитро Лазуткін.

Також збільшилась кількість запитів на тилові спеціальності, як кухар чи діловод. Значна потреба у водіях, механіках, стрільцях і розвідниках.

— Чимало українців за час війни пройшли курси тактичної медицини, якісь базові курси, опанували якісь навички, принаймні елементарні – вони більш впевнено почуваються. А хтось навпаки. Абсолютно різні люди з різних соціальних прошарків, з різною освітою, з різною мотивацією приходять на війну, — зауважує речник Міноборони.

Всіх у штурмовики?

Дмитро Лазуткін стверджує, що відсоток тих, хто бере участь в штурмах, насправді не високий, адже бойова робота на фронті залежить від величезної кількості людей.

Адже хтось привозить снаряди, відповідати за логістику, хтось готувати їжу та займатися документами, проводити службові розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 13:48:04