Україна і світ

ГУР про проблеми у РФ: вигадують стимули для контрактників та розконсервовують зброю

У РФ фіксуються серйозні проблеми з набором нових контрактників та забезпеченням сучасними зброєю та технікою.

Про це в коментарі ведучому ICTV Вадиму Карп’яку під час ефіру загальнонаціонального телемарафону Єдині новини повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Проблеми в армії РФ з відновленням втрат

Андрій Юсов наголошує: заява командувача Нацгвардії Олександра Півненка про те, що за місяць-півтора російські окупанти стануть в оборону, відповідає оцінкам українських розвідників.

Зараз дивляться

– Сили безпеки та оборони працюють у координації. Звісно, відбувається обмін даними. Тож зрозуміло, що такі оцінки робляться, зокрема, на підставі великих втрат противника в живій силі та техніці, – зазначив Андрій Юсов.

За даними ГУР, наразі росіяни можуть поповнювати ці втрати, але вже фіксуються серйозні проблеми з набором нових контрактників.

Тож, каже представник Головного управління розвідки, нині у РФ на різних рівнях вигадують все нові та нові стимули, щоб залучати нове гарматне м’ясо, але “машина починає давати збій”.

Зараз, продовжує Андрій Юсов, окупанти намагаються дотримуватись свого плану щодо нарощення своїх сил до кінця 2024 року із 520 тис. до 690 тис., про що раніше в інтерв’ю The Guardian повідомляв головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Принагідно Андрій Юсов уточнює, що ця цифра охоплює все угруповання ворога, тобто і бойову компоненту, і сили забезпечення, і сили, що відповідають за так званий порядок, а фактично за репресії, на окупованих територіях.

Та значна частина зусиль зосереджена саме на поповненні втрат, яких загарбникам завдають Сили безпеки та оборони.

Проблеми в армії РФ із забезпеченням сучасними засобами

Станом на сьогодні в армії РФ фіксуються чималі проблеми із забезпеченням сучасними засобами – зброєю та технікою.

Наразі ворог в основному орієнтований на розконсервацію та модернізацію старого радянського озброєння.

– Те, що ця техніка їздить і стріляє, – це все одно проблема, але з виробництвом нової техніки у ворога – значні складнощі, – констатує представник ГУР.

Так, не сприяє новому виробництву у РФ санкційна політика, завдяки якій для росіян ускладнений доступ до сучасних електронних систем, оптики, систем зв’язку тощо.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 884-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 15:24:05