Україна і світ

Кринки практично знищені, але ЗСУ продовжують бойові завдання – ОСУВ Таврія

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові продовжують виконувати бойові завдання неподалік від села Кринки Херсонської області, попри те, що воно практично знищене російськими окупантами. 

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в коментарі проєкту Радіо Свобода Крим. Реалії. 

Яка ситуація біля села Кринки на Херсонщині

– Позиції українських сил у селі Кринки були зруйновані вщент, внаслідок тривалих та інтенсивних ворожих обстрілів й авіаударів. Саме село практично повністю знищене, – сказав Лиховій. 

За його словами, в Кринках немає змоги тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, і тому надалі українські захисники перебувають на інших визначених позиціях і плацдармах і також на лівому березі Дніпра. 

Зараз дивляться

На якому напрямку тривають найзапекліші бої

Речник зазначив, що наразі по всій операційній зоні оперативного угруповання військ Таврія Придніпровський напрямок є найгарячішим – там щодня відбуваються ворожі штурми. 

– Їх (штурмів, – ред.) більше порівняно з іншими відрізками нашої лінії бойового зіткнення в нашій операційній зоні, але ці показники вимірюються числами десь 3-4 на добу, інколи два. Інколи може бути близько десятка…, – сказав Лиховій. 

За його словами, це трохи менша інтенсивність, аніж раніше. Одначе спроби російських армійців просунутися на плацдарми ЗСУ тривають, проте вони залишаються безуспішними. 

Чи вийшли ЗСУ з Кринків Херсонської області

Минулого тижня ЗМІ повідомляли про те, що українські військові відійшли від Кринків Херсонської області. За інформацією джерела Суспільного, це відбулося ще кілька тижнів тому.

Натомість у Генштабі ЗСУ не підтверджували цю інформацію.

А в ОСУВ Таврія 18 липня повідомили, що українські воїни продовжують тримати оборону в районі Кринок, а ситуація на цьому напрямку є не такою критично, як пишуть деякі ЗМІ.  

Водночас речник ОСУВ Таврія Дмитро Лиховій підтвердив, що більшість основних позицій українських військ в цьому селі  зруйновані вщент. 

Втрати ЗСУ в районі села Кринки він не коментував, проте зауважив, що втрати російської армії є більшими в 4-5 разів. 

Повномасштабна війна в Україні триває вже 884-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 15:56:06