Україна і світ

Що буде якщо скасувати заяву на вступ до ЗВО: наслідки

Всі охочі вступити до вищих навчальних закладів мають зареєструвати свої заяви до 31 липня. У кабінеті вступника в ЄДБО можна скасувати вже подані заяви, якщо абітурієнт передумав.

Факти ICTV дізнавалися, що буде, якщо скасувати заяву на вступ та чи призведе це до втрати пріоритету.

Що буде, якщо скасувати заяву на вступ

Що станеться, якщо скасувати заяву на вступ в електронному кабінеті, залежить від того, на якому етапі ви це зробите:

Зараз дивляться

  • Якщо ви скасуєте заяву до того, як ЗВО її розглянув, то скасування відбудеться без втрати пріоритету. Тому матимете змогу подати нову заяву на те саме місце навчання з таким самим пріоритетом. Тобто ваша позиція в конкурсі не зміниться. Ви зможете скористатися своєю спробою вступу знову.
  • Якщо скасуєте заяву після того, як заклад освіти її розглянув, то це відбудеться з втратою пріоритету. Ви не зможете подати нову заяву на місце з таким самим пріоритетом. Тобто доведеться починати конкурс з нижчим пріоритетом.

Якщо ви помилково подали заяву на неправильну спеціальність або заклад освіти, варто її скасувати без наслідків до розгляду ЗВО.

Заяви на контракт можна видаляти без будь-яких наслідків, оскільки вони не мають пріоритету в конкурсі. Пріоритет надається виключно заявам на бюджетну форму навчання. Саме за результатами конкурсу на бюджетні місця формується рейтинговий список вступників.

Як скасувати заяву на вступ

Якщо плани змінилися і ви вирішили вступати на іншу спеціальність або заклад освіти, скасування попередньої заяви дасть вам змогу  це зробити.

Процедура скасування доволі проста:

  • потрібно увійти в Мій кабінет;
  • знайти потрібну заяву;
  • обрати опцію Скасувати.

Перед тим як скасувати заяву, уважно ознайомтеся з усіма умовами та наслідками цього кроку. Якщо виникли якісь питання, зверніться за консультацією до приймальної комісії закладу освіти або до фахівців, які надають допомогу вступникам.

Вища освіта, Вступна кампанія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 15:11:09