Україна і світ

Клінтони підтримали Байдена у передвиборчих перегонах в США – NBC

Колишній президент США від Демократичної партії Білл Клінтон і колишня держсекретарка Гілларі Клінтон приватно підтримали рішення чинного глави Білого дому Джо Байдена залишитися в передвиборчих перегонах.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на джерела, які знайомі з думкою Клінтонів.

Клінтони підтримали Джо Байдена на виборах у США

Крім того, пише видання, як Гілларі, так і Білл Клінтон, активно закликали донорів продовжувати підтримувати президента Байдена.

Зараз дивляться

Обидва джерела NBC News використовували слово “шанобливий” для опису позиції Клінтонів щодо зобов’язання Байдена продовжувати свою перевиборчу кампанію, про що сам президент публічно заявив останніми днями.

За лаштунками Клінтони підтримують зв’язок із Білим домом і пропонують посильну допомогу, повідомили джерела.

Розкол у Демократичній партії США

Варто зазначити, що не всі члени Демократичної партії США поділяють підтримку щодо Байдена, яку мають Білл і Гілларі Клінтони.

Так, наприклад, колишній президент США Барак Обама нещодавно висловив скептицизм щодо можливості Байдена здобути перемогу у виборчому процесі.

Зі свого боку ексспікерка Палати представників у Конгресі США від Демократичної партії Ненсі Пелосі закликала Байдена, за повідомленнями з преси, вийти з передвиборчих перегонів.

Крім того, у демократичному таборі спостерігається розкол із цього питання, оскільки деякі члени партії виступили за те, щоб Байден продовжив участь у виборах. З іншого боку, низка демократів виступає за те, щоб чинний президент США дав дорогу іншим кандидатам, оскільки раніше Джо Байден провалився на дебатах із республіканським кандидатом Дональдом Трампом, а також вік Байдена викликає дискусії щодо його здоров’я та можливості надалі здійснювати управління державою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 00:36:06