Україна і світ

YouTube не пропонуватиме підліткам відео, що може знизити самооцінку


В YouTube оголосили про нові заходи безпеки для підлітків. В компанії вирішили обмежити рекомендації певних категорій відео.

Які відео YouTube не пропонуватиме підліткам

Йдеться про контент, що може впливати на самооцінку неповнолітніх користувачів або сприяти формуванню негативних уявлень про себе. Це стосується відео у якому порівнюється зовнішність, ідеалізуються певні типи фігур чи вагу, а також ролики, що містять соціальну агресію, зокрема бійки та залякування.

В YouTube вважають, що повторний перегляд такого контенту може нашкодити підліткам. Тому доступ до нього не заборонять, але рекомендувати його не стануть. В компанії розраховують на те, що так діти зможуть безпечно досліджувати теми, які їх цікавлять, без постійного тиску ідеальних стандартів.

Зараз дивляться

Крім цього, платформа продовжує видаляти відео, що несе потенційну загрозу неповнолітнім юзерам. Зокрема їх хочуть захистити від розладів харчової поведінки та домагань.

Ці нововведення є частиною глобальних зусиль YouTube зі створення безпечного простору для молоді. Також ці заходи мають підвищити у підлітків відповідальне ставлення до контенту, який вони переглядають в мережі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше команда відеохостинга заявила про розробку нової функції, яка допоможе боротися з фейками.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 09:01:56