Україна і світ

Прем’єри Стармер та Мелоні обговорять удари України по території РФ – Bloomberg

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер вирушає до Риму, щоб обговорити з колегою Джорджією Мелоні можливість використати британські крилаті ракети дальнього радіусу Storm Shadow для ударів по цілях на російській території.

Про це пише видання Bloomberg з посиланням на джерела.

Зустріч відбудеться в понеділок. Очікується, що лідери двох країн обговорять гібридні загрози для Європи, які походять від Росії, і підтвердять підтримку відновлення України. Стармер поїде в Рим за кілька днів після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.

Байден і Стармер також обговорили можливість дозволити Україні бити ракетами Storm Shadow по території Росії. Байден досі опирався такому кроку, побоюючись, що це призведе до ескалації війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Британські чиновники найближчими днями проведуть такі ж переговори з французькими та німецькими колегами. А наприкінці цього місяця в ООН триватимуть обговорення на тему далекобійних ударів між союзниками та президентом України Володимиром Зеленським.

– Важливо, щоб у нас, як у союзників, які підтримують Україну, була спільна стратегія перемоги в майбутньому, – сказав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 21:05:44