Україна і світ

У США біля Трампа сталася стрілянина, його евакуювали

Фото: Getty Images

Кандидат у президенти США Дональд Трамп був вивезений Секретною службою в безпечне місце після того, як агенти відкрили вогонь по людині, яку помітили з пістолетом, коли колишній президент перебував на своєму полі для гольфу.

Про це пише New York Post з посиланням на джерела в правоохоронних органах Америки.

Стрілянина біля Трампа

За словами джерел, співробітники Секретної служби помітили підозрілу людину на полі для гольфу Trump International Golf Course West Palm Beach і відкрили вогонь, коли агенти побачили, як їм здалося, ствол пістолета.

Видання зазначає, що наразі незрозуміло, чи перебував чоловік на полі, чи поруч із ним.

При цьому один з агентів Секретної служби США відкрив вогонь, вистріливши кілька разів.

– Президент Трамп у безпеці після пострілів поблизу від нього. Наразі жодних подробиць немає, – заявив у неділю вдень прес-секретар Трампа Стівен Чунг.

Пізніше чоловіка заарештувала місцева поліція на трасі I-95.

Це сталося майже рівно за два місяці після того, як стався замах на Трампа на мітингу в штаті Пенсильванія, коли його поранили у вухо.

Через кілька хвилин після того, як стало відомо про стрілянину, сенатор Ліндсі Грем написав у Х (колишній Twitter), щоб похвалити колишнього президента за стійкість.

– Щойно розмовляв із президентом Трампом. Він один із найсильніших людей, яких я коли-небудь знав. Він у гарному настрої і як ніколи сповнений рішучості врятувати нашу країну, – написав сенатор.

Поле для гольфу у Вест-Палм-Біч розташоване всього за кілька кілометрів від Мар-а-Лаго, який Трамп охрестив своїм “зимовим Білим домом”.

Стрілянина поблизу Трампа: секретна служба США почала розслідування

Секретна служба, яка зазнала широкої критики після липневого замаху, написала в соцмережі X, що розслідує “захисний інцидент” за участю колишнього президента, який стався незадовго до 14:00 за місцевим часом. Агентство повідомило, що координує розслідування з офісом шерифа округу Палм-Біч.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що спочатку повідомлялося, що двоє людей стріляли один в одного. Однак, за словами джерел, тепер слідчі вважають, що стріляв тільки агент Секретної служби.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 22:27:12