Україна і світ

Як доглядати за бородою, щоби вона виглядала здоровою і красивою


Відпустивши стильну красиву бороду, чоловіки можуть додати родзинки зовнішності, зробити свій образ більш стильним та яскравим.

Проте іноді борода може почати плутатись, стає неслухняною, а волоски – жорсткі, колючі та стирчать в різні сторони. Це ознаки неправильного догляду.

Щоби розв’язати проблему, можна звернутися до фахівців барбершопу. Але що робити, коли такої можливості немає?

Зараз дивляться

Дізнаймося, як доглядати за бородою в домашніх умовах — читайте рекомендації на Фактах ICTV.

Рекомендації з догляду за бородою — що необхідно мати

Відпускати бороду потрібно правильно. Щоби вона красиво виглядала, їй потрібен спеціальний догляд та певні косметичні засоби.

Бороданям варто мати:

  • Спеціальний шампунь для бороди з дбайливим очищувальним ефектом, щоб уникнути дискомфорту та подразнень. Цей засіб необхідний для видалення забруднень та оздоровлення волосся.
  • Бальзам, кондиціонер, олії та маски для бороди — для додаткового зволоження, підтримки здоров’я і поліпшення зовнішнього вигляду щетини на обличчі.
  • Спеціальні масла, сироватка, гель, пінка, глина та мус для бороди — для надання бороді красивої форми.

Варто зауважити, що догляд залежить від типу бороди, а також від пори року. Влітку волосся стає сухим та жорсткішим, тому його необхідно постійно зволожувати. А взимку – ламким від холоду, тому варто подбати про додаткове живлення волосся.

Як доглядати за бородою — поради на щодень

Фахівці радять часто очищувати бороду за допомогою спеціальних шампунів, адже вона швидко стає несвіжою. Але за щоденного миття, волосся втрачає природні жири, і як наслідок, може стати сухою та жорсткою. Така борода буде погано тримати форму та неохайно виглядати.

  • Надати бороді м’якість, зволожити та додатково підживити її допоможуть бальзами або кондиціонери. Наносити їх варто одразу після миття бороди.
  • Також для гарного вигляду та живлення бороди можна використовувати спеціальні олійки.

Масло для бороди містить у своєму складі всі необхідні вітаміни та поживні речовини. Проникаючи всередину волосини, олійка пом’якшує її та надає бороді потрібної форми.

Приємний бонус — це економічність засобу. Для використання необхідно лише 2-4 краплі.

Для більшого ефекту можна зробити легкий масаж. Завдяки йому шкіра також отримає поживні речовини олії, що корисно відзначиться на рості волосся.

  • Своєчасна корекція форми надасть бороді охайності та чітких контурів. Періодичність моделювання залежить від довжини та індивідуальних особливостей росту волосся.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ми розказали, як доглядати за бородою в домашніх умовах. Дотримуючись простих порад, можна самостійно зробити її доглянутою і не колючою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 10:56:06