Україна і світ

Кабмін вніс зміни до постанови щодо надсилання повісток поштою – що відомо

Фото: Урядовий портал

Кабінет міністрів упорядкував механізм централізованого друку і надсилання повісток військовозобов‘язаним поштою.

Про це йдеться у проєкті постанови уряду, текст якої мають в розпорядженні журналісти видання Українська правда.

Повістки поштою військовозобов‘язаним

– Повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного (міського) ТЦК і СП або його відділу можуть: централізовано друкуватися разом з описом вкладення, надсилатися резервістам та військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку, – цитує видання документ.

У проєкті постанови йдеться, що повістки поштою можуть надсилати рекомендованим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення, а також вручати резервістам та військовозобов’язаним під час оповіщення.

Зараз дивляться

За даними джерел журналістів у Кабінеті міністрів, проєкт постанови винесли з голосу та ухвалили під час засідання уряду 9 липня.

У разі формування такої повістки керівник ТЦК та СП або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис у день, коли її було сформовано.

За інформацією видання, централізований друк повісток здійснюватиме Міністерство оборони або державні підприємства, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у поліграфічній галузі.

Вони діятимуть на підставі договорів, укладених між Міноборони, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

Коли почнуть надсилати такі повістки поштою

Згідно з законом про мобілізацію, який почав діяти 18 травня, вже 16 липня завершується термін оновлення військово-облікових даних у ТЦК для резервістів та військовозобов’язаних чоловіків.

А вже після 17 липня представники ТЦК і СП матимуть право надсилати громадянам повістки поштою з описом вкладення та повідомленням про вручення на адресу місця проживання або реєстрації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 22:44:09