Україна і світ

Ірину Фаріон підстрелили у Львові – що відомо про її смерть

Фото: Факти ICTV

У Львові посеред дня підстрелили Ірину Фаріон. Увечері 19 липня стало відомо про її смерть у реанімації після нападу.

Ірина Фаріон – що відомо про стрілянину

– Повідомляють, що на вулиці Масарика підстрелили жінку. За інформацією, це мовознавиця Ірина Фаріон, – йдеться у повідомленні депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича.

Як зазначив депутат Львівської міської ради, того, хто стріляв в Ірину Фаріон, бачили сусіди. Він нібито був у рукавичках, а зброя була без глушника.

За непідтвердженою інформацією, стрільцем був хлопець 20-25 років. Як повідомляють пабліки, він нібито чекав на Ірину Фаріон біля виходу, щоб застрелити. Також стверджується, що той міг цілитися в її скроню.

Зараз дивляться

Що кажуть у Нацполіції про замах на Ірину Фаріон

У Національній поліції підтвердили, що 60-річну жінку із вогнепальним пораненням голови госпіталізували в лікарню. Правоохоронці вживають заходів для затримання стрільця.

– Близько 20:00 до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медобʼєднання Львова поступила жінка з вогнепальним пораненням. З огляду на лікарську таємницю та необхідність збереження персональних даних пацієнтів, незалежно від їхньої публічності, детальнішої інформації надати ми не можемо, – повідомили Фактам ICTV у медичному закладі.

Згодом Ірину Фаріон прооперували та перевели до реанімації. Вона потрапила до медзакладу із глибокою мозковою комою.

Фаріон перебувала на апараті ШВЛ, повідомила керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець.

Пізніше інформацію про смерть Ірини Фаріон підтвердили у Львівській ОВА.

– Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни. Пошуки нападника ще тривають, – йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський про замах на Ірину Фаріон

На цю подію відреагував президент України Володимир Зеленський. За його словами, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають про розшук нападника на Ірину Фаріон.

– Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину. Лікарі борються за життя Ірини Фаріон. Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження. Кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність, – заявив глава держави.

Спочатку напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Але у зв’язку зі смертю потерпілої злочин перекваліфіковано на ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство).

Поліція та інші необхідні служби працюють на місці стрільби, мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі, стверджують в МВС України.

Хто така Ірина Фаріон та в які скандали потрапляла

15 листопада стало відомо, що скандальну колишню народну депутатку Ірину Фаріон звільнили зі Львівської політехніки після відкриття кримінального провадження СБУ.

Після цього Фаріон заявила, що має намір подавати до суду проти Національного університету Львівська політехніка.

Цьому передувало інтерв’ю, у якому вона заявила, що категорично не сприймає російськомовних військових ЗСУ та не може називати їх українцями.

Також у соціальних мережах Ірина Фаріон опублікувала допис зі скриншотом повідомлення від проукраїнського студента у тимчасово окупованому Криму, у якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника. Це стало причиною для переслідування студента з боку російських спецслужб.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 10:07:07