Україна і світ

Чи планують у школах розпочати навчальний рік раніше – пояснення МОН

У Міністерстві освіти та науки України поки не розглядають варіант, щоб почати навчальний рік у школах на місяць раніше для заощадження електроенергії. Але у холодну пору року можуть повернутися до навчання як онлайн, так і за партами.

Про це заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час години запитань до уряду у Верховній Раді України.

Чи почнуть навчання у школах на місяць раніше

За словами міністра, МОН не має намірів розпочинати навчальний рік у школах на місяць раніше, щоб заощадити електроенергію.

Зараз дивляться

Оксен Лісовий стверджує, що МОН не рекомендувало розпочинати навчальний рік раніше школам, на відміну від університетів та закладів професійної технічної освіти.

Але він зазначив, що школам доведеться працювати з розкладами занять, зміщуючи формат навчання там, де це можливо, а початок занять призначити на 10 годину.

Водночас взимку в крайніх випадках МОН може розглянути варіант, який стосуватиметься повернення до змішаного формату або онлайн-навчання.

Близько 30% закладів забезпечені засобами електрогенерації, пояснив міністр. За його словами, є доволі потужні засоби, які дозволяють закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, які підтримують лише Пункт незламності у школі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-21 23:03:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин