Україна і світ

Атакували країни НАТО за підтримку України: в Іспанії затримали хакерів з прапорами СРСР

Іспанське поліцейське воєнізоване формування Цивільна гвардія заарештувала трьох осіб у Манакорі (Майорка), Уельві та Севільї через їхню ймовірну причетність до кібератак на державні установи та стратегічні компанії Іспанії та інших країн НАТО, які підтримують Україну у війні, розв’язаній після повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє видання RTVE.

Кібератаки проти країн, які підтримують Україну

Іспанські правоохоронці повідомили в суботу, що затримані, ймовірно, причетні до проведення атак типу “відмова в обслуговуванні” (DDoS), організованих хакерською групою активістів NoName057(16), яка виникла після початку повномасштабної російсько-української війни і погрожує “пропорційно відповісти на ворожі та відверто антиросійські дії західних русофобів”.

Зараз дивляться

Після арештів Громадянська гвардія провела обшуки в будинках цих людей і вилучила різноманітні комп’ютерні та документальні матеріали, що становлять інтерес.

Примітно, що на кадрах затримання можна побачити у підозрюваних хакерів прапори СРСР і руху Антифа.

– Ці атаки, в яких використовувалося програмне забезпечення, розроблене NoName057(16), були спрямовані на державні установи та компанії стратегічного сектору в країнах, що позиціонували себе як такі, що підтримують Україну, – йдеться в повідомленні.

Цивільна гвардія заявила, що продовжує розслідування за кількома напрямками, щоб виявити учасників нападів.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що європейські супутникові компанії місяцями потерпали від спроб втручання з боку Росії, оскільки хакери транслювали на дитячих телеканалах програми насильницького змісту.

Фото: Guardia Civil

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 01:12:04