Україна і світ

Можуть кинути на штурм: росіяни затримали солдатів-втікачів із КНДР

Фото: Getty Images

18 солдатів Північної Кореї, які спробували втекти з позицій росіян на Курщині, були затримані у Брянській області РФ.

Про це повідомило агентство Укрінформ, посилаючись на джерела в українській розвідці.

В РФ затримали солдатів КНДР, які втекли з позицій

За даними джерел, північнокорейські солдати, які самовільно залишили позиції на Курщині, можуть бути задіяні в штурмових діях проти ЗСУ.

— 18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втечі з позицій російських окупаційних військ у Курській області, були затримані росіянами в Комарицькому районі Брянської області, – повідомили джерела у ГУР.

Загалом близько 40 військових інструкторів із КНДР та півсотня російських окупантів, як повідомили співрозмовники, були на позиціях у лісі в районі селища Колячек Хомутовського району Курської області.

Було встановлено, що північнокорейці проводили навчання солдатів ЗС РФ з використання повітряних куль у військових цілях. А росіяни навчали представників КНДР веденню сучасного піхотного бою з використанням досвіду так званої СВО.

У ГУР зазначили, що після закінчення курсу навчання північнокорейців залишили в лісовому масиві в районі селища Колячек на кілька днів без продуктів харчування та вказівок щодо подальших планів та намірів.

Тоді 14 жовтня частина з них самовільно залишила позиції, щоби знайти командування ЗС РФ. Російські окупанти знайшли та затримали їх за дві доби, 16 жовтня. За даними розвідки, їх знайшли за близько 60 км від місця втечі.

Співрозмовники повідомили, що зараз усіх 40 військових КНДР, які були у лісі біля села Колячек, перемістили у Льговський район Курської області для подальшого задіяння у штурмових діях на Курщині.

Вперше про втечу солдатів КНДР з позицій росіян на кордоні України стало відомо 15 жовтня. Повідомлялося, що це сталося за 7 км від держкордону України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повідомлялося, що мотиви втечі солдатів з КНДР тоді не були встановлені, а російські військові розпочали їхні пошуки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 12:36:55