Україна і світ

Відкриття аеропорту Львів обговорюється експертами – Садовий

Фото: УНІАН

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що відкривати чи не відкривати львівський аеропорт мають вирішувати експерти з питань безпеки.

Про це він сказав в інтервʼю РБК-Україна.

Садовий про відкриття львівського аеропорту

Андрій Садовий зазначив, що хоча б один аеропорт в Україні повинен працювати, але насамперед потрібно подбати про безпеку людей та країни.

– Ми повинні вижити за будь-яких умов, тому ця тема обговорюється в експертних середовищах… В Україні є багато аеропортів, і я вважаю, що хоча б один із них повинен працювати навіть під час війни, – сказав Садовий.

Відновлення роботи аеропортів в Україні

Нагадаємо, у 2023 році активно обговорювалося можливе часткове відкриття повітряного простору України та відновлення роботи лівійського аеропорту.

Тоді, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат застерігав, що якщо аеропорт Львів відновить роботу,  то Росія буде вбачати в ньому потенційну ціль для повітряних атак.

Зимою 2023 року повідомлялося, що українська влада планує відкрити Міжнародний аеропорт Бориспіль , який припинив свою роботу у перший день повномасштабного вторгнення Росії.

У березні 2024 Олександр Кубраков, що на той час очолював Міністерство інфраструктури заявляв, що Україна розпочинає офіційні переговори з регуляторами у США та Євросоюзі щодо відновлення пасажирських авіаперевезень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тоді Кубраков наводив як приклад Ізраїль, який не припиняє авіасполучення в умовах війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 17:32:38