Україна і світ

Імане Хеліф після золота на Олімпіаді вирішила перейти у професійний бокс

Алжирська боксерка Імане Хеліф оголосила про свій намір перейти у професійний бокс, після того як завоювала золото на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Також вона стала першою алжирською жінкою зі статусом олімпійської чемпіонки з боксу.

Про новий етап у кар’єрі 25-річна спортсменка оголосила під час пресконференції.

Імане Хеліф вирішила перейти у профі

— Незабаром я перейду у світ професійного боксу. Маю багато пропозицій. Поки що я не вирішила, куди піду у професійний бокс. Але дуже скоро я зроблю цей крок. Ми, алжирці, хотіли б бачити своє представництво у професійному спорті, – сказала Хеліф.

Під час пресконференції спортсменка також повідомила, що готується документальний фільм про її історії успіху, який покажуть на міжнародних платформах.

Що відомо про Імане Хеліф

До Імане Хеліф була прикута увага ще до Олімпійських ігор у Парижі. Багато світових ЗМІ писали про її дискваліфікацію з чемпіонату світу 2023 року серед жінок за нібито “порушення правил гендерного відбору”, встановлених IBA, яким керує росіянин Умар Кремльов.

На Олімпіаді-2024 у першому раунді Хеліф здобула дострокову перемогу над італійкою Анджелою Каріні вже через 46 секунд. Її суперниця відмовилася продовжувати бій через “сильний удар” у ніс, від якого та “не могла більше дихати”.

Після цього Асоціація боксу Угорщини почала протестувати щодо участі Хеліф на Олімпіаді, але їхні прохання не задовольнили. Врешті Хеліф дійшла до фіналу, де здобула золото у напівсередній ваговій категорії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тоді соціальні мережі спалахнули спекуляціями щодо її гендерної ідентичності, а сама Хеліф назвала ці нападки жорстокими. Пізніше Хеліф подала позов проти кількох осіб за причетність до її цькування під час Ігор, зокрема проти мільярдера Ілона Маска та письменниці Джоан Роулінг.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 20:17:56