Україна і світ

«Візит мого друга, міністра оборони США Ллойда Остіна, до Києва — важливий сигнал» — Рустем Умєров

Про це повідомило увечері 21 жовтня Міністерство оборони України.

«Оголошений сьогодні пакет допомоги на 400 мільйонів доларів забезпечить наші Сили оборони необхідними боєприпасами для артилерії, військовою технікою та озброєнням.

Детально обговорили з американським колегою кроки з реалізації Плану перемоги Президента Володимира Зеленського», — розповів Рустем Умєров.

За його словами, Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський окреслив пану Остіну оперативну ситуацію на полі бою, а командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Павлюк, тво командувачів Повітряних сил генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко та Військово-морських сил віцеадмірал Андрій Тарасов поінформували про поточний стан справ та плани з розвитку цих видів військ.



Також на зустрічі були присутні начальник ГУР МОУ генерал-лейтенант Кирило Буданов, начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Анатолій Баргилевич, голова Держспецтрансслужби генерал-майор Олександр Яковець.

«Окрема тема переговорів — залучення американських інвестицій для розбудови нашого оборонно-промислового комплексу. Розглянули можливі взаємовигідні сценарії — спільні підприємства разом з США та прямі американські інвестиції в український ОПК», — повідомив Рустем Умєров.

За його словами, міністр стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін в деталях представив спроможності нашого виробництва.

«Дуже ціную, що США підтримують ідею фінансування нашої промисловості та закликають інші країни також вкладати кошти у виробництво української зброї. Разом до перемоги!», — підсумував Рустем Умєров.

Як повідомляла АрміяInform, стало відомо, що увійде в черговий пакет американської допомоги Україні.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-21 19:52:44