Україна і світ

Серед військвих КНДР, що прибули в РФ, є елітний підрозділ “бойових рабів” Кіма – Bild

Фото: Getty Images

Північна Корея відправила в Росію на війну проти України елітний військовий підрозділ, що має назву “бойові раби”.

Про це пише Bild з посиланням на південнокорейську розвідку (NIS).

Перекидання військ КНДР у РФ

Повідомляють, що 5 жовтня північнокорейський диктатор Кім Чен Ин прибув у розташування спецпідрозділу Корейської народної армії, який вважається “одним із найжорстокіших у світі”, пише Bild.

Раніше бійці КНДР, яких оглядач Bild Петер Тіде називає “бойовими рабами”, залучалися до охорони батька північнокорейського лідера Кім Чен Іра.

Як пише видання, “на очах у його сина вони кулаками, руками і залізними молотами розбивали бетонні плити, поставлені на тіла товаришів”.

Жорстокість “бойових рабів” КНДР у Bild пояснюють тим, що цих військовослужбовців “ростили в інформаційному вакуумі без будь-якого зовнішнього впливу”, а саме за відсутності інтернету, західного телебачення та мобільних телефонів.

Видання вказує, що майбутніх військових цього підрозділу обробляли ідеологією, готуючи до знищення “дияволів НАТО” і ворогів “улюбленого лідера”.

– Очевидно, їх також відправили на війну в Україні, – резюмує видання.

Участь солдатів КНДР у війні РФ проти України

Нагадаємо, згідно з розвідданими, з КНДР у Росію, для участі в бойових діях проти України, ще в період з 8 до 13 вересня було відправлено 1,5 тис. військовослужбовців Північної Кореї. Це сталося ще перед візитом колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу в північнокорейську столицю, Пхеньян.

Згідно з даними супутників, перекидання здійснювалося за допомогою чотирьох десантних кораблів і трьох фрегатів Тихоокеанського флоту РФ. Судна вийшли з портів Чхонджин і Хамхин і прибули до Владивостока.

Пізніше зросла кількість авіа перельотів з Пхеньяна до Владивостока на військово-транспортних літаках АН-124, які призначені для перекидання особового складу, що дозволяє також перекидати військову техніку. У південнокорейській розвідці припускають, що на літаках перельоти здійснювали військові КНДР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щонайменше 400 з військовослужбовців Північної Кореї, як повідомляла розвідка Південної Кореї раніше, проходять навчання на базах під Хабаровськом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 20:20:20