Україна і світ

У ТЦК пояснили, кому надсилаються повістки поштою

Повістки Укрпоштою отримують як ті військовозобов’язані, які оновили свої дані, так і ті особи, які не з’являлися до ТЦК та СП.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів начальник адміністративного відділу РТЦК у м. Київ Олег Коротченко.

– Перелік (тих людей, які отримують повістки Укрпоштою, – Ред.) досить великий, з попереднього аналізу, який ми провели у себе на місцях, вбачається, що це особи, які провели уточнення (даних, – Ред.) і особи, які не з’являлися до ТЦК та СП, – зауважив він.

Коротченко пояснив, що певні алгоритми щодо внесення військовозобов’язаних до списків оповіщення Укрпоштою створюються за ініціативи Міноборони. Вони ж у свою чергу обирають за допомогою засобів системи Оберіг, хто отримає повістку саме таким способом.

Він наголосив, що, зокрема, у зоні відповідальності ТЦК не знаходиться формування списків тих людей, які отримають повістку поштою. Відомство ж безпосередньо формує самі повістки, затверджує їх електронним підписом і передає далі.

Що робити після отримання повістки Укрпоштою

Після отримання повістки поштою військовозобов’язаних має з’явитися до ТЦК та СП за місцем перебування на обліку та надати ВОД. Далі будуть здійснені всі необхідні заходи щодо можливості подальшої служби.

За словами Коротченко, не дивлячись, що процес надсилання повісток Укрпоштою вже запущено, більше людей до ТЦК та СП поки що приходити не стало. До того ж, зауважує він, є випадки, коли повістки у поштовій скринці помилково отримували люди з інівалідністю.

– Якісно поки що, на жаль, такого швидкого стрибку (щодо кількості явок до ТЦК та СП, – Ред.) не відбулось. До ТЦК та СП йдуть особи, що впевнені у своїх підставах на відстрочку чи бронювання або це якісь там проблемні питання, які можуть бути вирішені на користь військовозобов’язаного, – сказав Коротченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, найбільшою складністю пошти, на думку Коротченко, є те, що це досить довгий процес отримання повістки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 21:00:21