Україна і світ

Опеньки в томаті на зиму: як приготувати за перевіреним рецептом


Опеньки в томаті на зиму – заготівля не складна у приготування, але дуже смачна та універсальна.

За цим рецептом гриби не потребують стерилізації, що значно полегшує процес приготування. Опеньки в томатному соусі на зиму добре зберігається близько пів року. Варто приготувати!

Ця чудова грибна заготівля чудово підходить як гарнір до картоплі, каші чи макаронів.

Опеньки в томаті на зиму: рецепт

Бажано для цього типу консервації використовувати маленькі опеньки, вони краще вбирають маринад і виглядають привабливіше в готовій страві.

Інгредієнти:

  • варені опеньки – 1 кг
  • томатний соус – 250 мл
  • морква – 750 г
  • цибуля – 1 кг
  • олія – 1 склянка (200 мл)
  • оцет 9% — 1,5 ст. л.
  • спеції та приправи (сіль, цукор, мелений чорний перець, лавровий лист) – до смаку

Як приготувати опеньки в томаті на зиму покроково:

  1. Почищену моркву натираємо на грубій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками.
  2. У великій сковороді розігріваємо олію та смажимо моркву з цибулею до м’якості.
  3. Додаємо до овочів варені гриби і смажимо усе разом 5 хвилин.
  4. Потім вливаємо томатний соус. Перемішуємо і готуємо близько 20 хвилин.
  5. Додаємо до грибів з овочами в томаті усі спеції та вливаємо оцет. Тушкуємо ще 5 хвилин.
  6. Гарячу заготівлю розкладаємо у стерилізовані банки та закатуємо.

Опеньки в томаті на зиму зберігаємо виключно у темному у прохолодному місці.

Опеньки не лише дуже смачні, але й корисні. Головне – збирати гриби, зокрема опеньки, варто тільки в екологічно чистих місцях, подалі від доріг, заводів та інших забруднених територій. Крім того, збираючи гриби, слід бути обережними, щоб не переплутати їх з отруйними грибами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 16:52:57