Україна і світ

Співчуваю ситуації, в якій вони опинилися: Артета перед матчем із Шахтарем

Фото: Getty Images

Головний тренер лондонського Арсенала Мікель Артета перед матчем проти Шахтаря у третьому турі Ліги чемпіонів висловив слова підтримки українському клубові.

Він також розповів про шанси капітана канонірів Мартіна Едегора та одного з лідерів команди Букайо Сака зіграти у матчі, а ще повідомив, на скільки змінилася роль Олександра Зінченка у команді.

Артета перед матчем Арсенал – Шахтар

— Звичайно, з великим співчуттям ставлюся до ситуації, в якій вони опинилися. Хіба можна уявити, зокрема, розмовляючи з Алексом (Зінченком, – Ред.), як ця ситуація впливає на вас, на всю країну, на ваші сім’ї та на навколишнє середовище, – сказав Артета, якого цитує пресслужба Арсенала.

Фахівець висловив захоплення Шахтарем, що попри ситуацію в Україні, команда “робить неймовірні речі”: продовжує грати у футбол на такому рівні та конкурувати. Артета додав, що 22 жовтня вони вітатимуть гірників “найкращим чином”.

Щодо кадрової ситуації у лавах канонірів головний тренер лондонського клубу сказав, що Мартін Едегор та Букайо Сака все ближче до повернення. Він зауважив, що норвежець ще поки не у формі, а щодо Сака – все визначиться на тренуванні та залежатиме від його стану.

— Вони близькі (до повернення, – Ред.), і обидва дуже добре прогресують. Мартін все ще не в формі. Щодо Букайо, побачимо, як він почуватиметься сьогодні та на тренуванні, яке ми проведемо пізніше, – зазначив Артета.

Також тренер Арсенала сказав, що роль українського футболіста Олександра Зінченка дуже змінилася. Він зазначив, що він потрібен Арсеналу, але також важливо, щоб українець був у формі.

— Сподіваємося, що зараз він у формі, ми зможемо почати залучати його, і він зможе почати позитивно впливати на команду так, як він вміє, а це теж дуже потужно. Це те, на що ми сподіваємося, – підкреслив тренер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Матч Арсенал – Шахтар відбудеться 22 жовтня у Лондоні на стадіоні Емірейтс. На думку букмекерів, каноніри є абсолютними фаворитами протистояння у межах третього туру Ліги чемпіонів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 17:31:54