Україна і світ

Можливі магнітні бурі: на Сонці зафіксували потужний спалах


На початку жовтня вчені зафіксували сильний сонячний спалах X7.1. Космічне явище сталося 2 жовтня о 3-й ранку за нашим часом, і цілком можливо, що незабаром Землю накриє магнітна буря.

Сонячний спалах 2 жовтня: коли чекати магнітних бур

Потужний сонячний спалах зафіксувало Національне управління океанічних і атмосферних досліджень. Щоправда, досі невідомо, чи був викид корональної маси, і чи спрямований він у наш бік.

Зараз у вчених обмежені дані – лише кілька фото.

Якщо факт викиду корональної маси підтвердився, то найближчими днями Землю накриє магнітна буря. Очікується, що буря може наздогнати Землю з вечора 3 жовтня до полудня 4 жовтня – українці можуть відчути вплив із космосу вже під кінець 3 числа, і він триватиме аж до обіду 4 жовтня.

Не секрет, що X7.1 став другим потужним спалахом у рамках 25 сонячного циклу. Після X7.1 вчені також спостерігали п’ять викидів енрегії на Сонці класу М. Не виключено, що їхній вплив на Землю може комбінуватися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, у Землі з’явився другий супутник – і нехай він буде недовго, таке явище досить рідкісне. Річ у тім, що до нас прилетів астероїд, який буде обертатися навколо нашої планети з вересня по листопад.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 12:06:41