Україна і світ

Зеленський про Курську область: Збільшуємо територію контролю та поповнюємо обмінний фонд

Фото: Офіс президента

На Покровському та інших напрямках Донецької області ситуація залишається надзвичайно складною. Водночас у Курській області операція ЗСУ розширює зону контролю та продовжує поповнювати обмінний фонд.

Паралельно із цим ремонтні бригади енергетиків продовжують відновлювати ситуацію з електроенергією після російських ударів.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський за підсумками 28 серпня.

Зараз дивляться

Ситуація на фронті

Президент розпочав із ситуації на фронті, про що йому перед цим доповідав головком ЗСУ Олександр Сирський.

– Покровський та інші напрямки на Донеччині. Надзвичайно складно, ключові російські зусилля та найбільші сили зосереджені саме там, і дуже важлива зараз стійкість кожного нашого підрозділу, наша здатність знищувати окупанта, – сказав глава держави.

Він подякував солдатам та командирам, які тримають позиції на цьому напрямку.

Крім того, головком ЗСУ доповів президенту щодо перебігу операції в Курській області.

– Ми продовжуємо збільшувати територію нашого контролю у визначених районах поряд із кордоном України. Сьогодні теж, як і щодня, є поповнення нашого обмінного фонду. Дякую вам, воїни! Це те, що допоможе повернути додому багатьох наших людей із російського полону, – сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що сьогодні важливо розуміти, що вся напруга, яка була перенесена на територію РФ, означає, що росіяни не можуть спрямувати ще більше тиску на нашу Донеччину.

Ситуація з енергетикою

Крім того, президенту Зеленському доповідав міністр енергетики Герман Галущенко, який також підіймав тему відновлення після російських ударів.

– Максимально працюють ремонтні бригади, необхідні комунальні служби та державні структури. Маємо вийти на зменшення дефіциту. І я дякую кожному, хто працює заради цього, – сказав президент.

Підготовка до навчального року

Також глава держави провів сьогодні тривалу нараду з урядовцями щодо підготовки до нового навчального року.

– Пріоритет очевидний. Там, де це можливо, діти мають піти в школу офлайн у цьому році. Всі умови для цього уряд, обласна влада та громади мають забезпечити. І це пріоритет саме стратегічний, це збереження нормальності в Україні, збереження можливостей для дітей здобувати нормальну освіту. Всі урядовці мають абсолютно чіткі завдання. Максимальна кількість відкритих шкіл має бути, і необхідні для цього рішення уряду зрозумілі, – сказав Зеленський.

Російські удари по Кривому Рогу та Куп’янську

Володимир Зеленський також вказав про те, що протягом дня триває ліквідація наслідків російського удару по Кривому Рогу, куди знову вдарила російська балістика.

Крім того, президент згадав про удар керованою авіабомбою по Куп’янську, де авіаснаряд прилетів просто по центру міста.

– Люди були під завалами. Є, на жаль, загиблі. Мої співчуття рідним та близьким, – сказав він.

Глава держави закликав партнерів України значно більш активно протидіяти російському терору.

– Цей терор ніколи не повинен стати якоюсь там новою нібито “нормальністю” для Європи, – сказав він.

Крім того, Україна сьогодні працює з партнерами щодо поставок для фронту, і йдеться не лише про зброю, снаряди, але й про питання єдності України та партнерів.

– Справді дієвої єдності – далекобійної. Продовжуємо наполягати на тому, що рішучість зараз – зняття обмежень для України на далекобійні удари зараз – допоможе нам якнайшвидше завершити війну справедливо для України та світу загалом. Захист життя має значення всюди однакове, – сказав він.

Рада Україна-НАТО та Вселенський патріархат

Володимир зеленський також розповів, що мав зустріч сьогодні із делегацією Вселенського Патріархату в рамках якої подякував за підтримку українського суспільства та держави.

– І ми й надалі будемо робити все, щоб Україна в усьому збільшувала свій потенціал і зміцнювала незалежність, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він коротко прокоментував засідання Ради Україна – НАТО. За його словами, міністр оборони України Рустем Умєров поінформував партнерів щодо наших найбільш важливих потреб зараз. Зокрема, йшлося про ППО та захист критичної інфраструктури.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 20:35:54