Україна і світ

Двох поліцейських, що займалися справою зґвалтування підлітка у Котельві – звільнили, ще вісьмох покарали

Фото: Нацполіція

Поліція Полтавської області завершила службове розслідування щодо правоохоронців, які займалися справою про зґвалтування палицею 12-річного хлопця на пляжі в Котельві.

Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Службове розслідування у справі про зґвалтування підлітка

За результатами розслідування 10 поліцейських притягнули до дисциплінарної відповідальності. Двох з них, зокрема начальника місцевого відділу поліції, звільнили. 

Серед звільнених – начальник сектору поліцейської діяльності місцевого підрозділу.

– Те, що сталося в Котельві, є неприпустимим, а співробітники, які допустили дисциплінарні проступки, повинні за них відповідати, – зазначив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов після завершення службового розслідування.

Службове розслідування тривало з 30 серпня і мало на меті перевірити, як діяли поліцейські, які мали гарантувати безпеку в цьому районі.

Справа набула розголосу після того, як у соцмережах з’явився допис, в якому жінка повідомила про випадок сексуального насилля над дитиною на Полтавщині, який стався в червні 2024 року.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Яся) (@yaroslava.skorohod)

Згодом у справу втрутився омбудсмен Дмитро Лубінець. Він повідомив, що батьки постраждалого хлопчика раніше зверталися до правоохоронців у Котельві зі скаргою про зґвалтування, однак поліціянти притягли батьків двох неповнолітніх кривдників до адміністративної відповідальності за “хуліганські дії”.

4 вересня суд  Полтави призначив запобіжний захід 15-річному підозрюваному в сексуальному насильстві та знущаннях з 12-річного хлопчика у Котельві.

Суд передав неповнолітнього під нагляд батьків на період досудового розслідування.

2 вересня запобіжний захід обрали ще одному 22-річному жителю Котелевської громади, якого підозрюють у вчиненні сексуального насильства та втягненні неповнолітніх у протиправну діяльність.

Йому призначили тримання під вартою без права внесення застави до 31 жовтня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До третього підозрюваного 14-річного підлітка можуть застосування примусові заходи виховного характеру. Бо він ще не досягнув віку, з якого настає кримінальна відповідальність.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 20:58:10