Львівський портал

П’яний водій збив у Львові двох підлітків на самокаті. Один із них загинув

У Львові п’яний водій Audi A5 збив двох 16-річних підлітків, які їхали на самокаті. Один із них не вижив. Про це Львівському порталу повідомили у Поліції Львівщини.

Аварія сталася у вівторок ввечері, 17 вересня, близько 23:30, на вулиці Промисловій.

Тут водій автомобіля Audi A5, 35-річний львів’янин, збив електросамокат, на якому їхали двоє 16-річних місцевих жителів. Один із них загинув на місці від отриманих травм, інший – потрапив до лікарні.

Встановлено, що водій автомобіля керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Його вже затримали, невдовзі суд обере чоловіку запобіжний захід.

Як видно на фото, удар був настільки сильним, що електросамокат розламався навпіл. Сам автомобіль потім влетів у будинок.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання – від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням водійських прав на строк від п’яти до десяти років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Нагадаємо, навесні 2021 року у Львові набули неабиякої популярності електросамокати, адже свою роботу розпочали відповідні сервіси прокату. Проте львів’яни стали дедалі частіше скаржитись на швидку й небезпечну їзду електросамокатів тротуарами, через що у місті виникали непоодинокі аварії.

Спершу у Львові встановили певні обмеження. Їздити на електросамокатах та інших подібних засобах дозволили першочергово на велодоріжках, при цьому швидкість не повинна перевищувати 20 км/год.

Торік Львів ввів нові правила їзди на електросамокатах. Зі свого боку правоохоронці теж давали поради, як безпечно їздити на такому транспорті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-18 07:24:03