Україна і світ

Яке свято 18 вересня 2024 та кого не можна пускати до хати


Сьогодні, 18 вересня, в Україні та світі відзначається чимало важливих та оригінальних свят і подій. Зокрема йдеться про Міжнародний день боротьби за рівну оплату праці, День моніторингу якості води, Міжнародний день читання електронних книг, Всесвітній день корпоративної культури та День фіолетового бюстгальтера, який нагадує про небезпеку рака молочної залози.

Згідно з церковним календарем, православні віряни цього дня вшановують святого Євменія, єпископа Гортинського. Факти ICTV дізналися більше про свята та події цього дня, а також про іменинників та повʼязані із ним прикмети й заборони.

Яке сьогодні свято – 18 вересня 2024 року

Цього дня православна церква згадує преподобного Євменія, єпископа Гортинського. Його імʼя означає милостивий, що повністю відповідало способу його життя. Єпископ міста Гортинь на Криті допомагав нужденним і роздавав своє майно бідним.

Коли візантійську імперію охопила релігійна суперечка щодо монотелітської єресі, Євменій поїхав до Константинополя, де виступив на захист традиційної віри. Через це його заслали до Єгипту, де він здобув славу чудотворця, зокрема, припинивши тривалу посуху. Після смерті тіло Євменія перенесли до міста Ракс біля Гортині.

Який сьогодні, 18 вересня 2024, день в Україні

На цю дату припадає День HR-менеджера — професійне свято спеціалістів з управління персоналом. Роль HR (скорочено від human resourses – людські ресурси) охоплює не лише підбір кадрів, але й адаптацію працівників, навчання та розвиток. Ці фахівці займаються формуванням корпоративної культури й забезпечують ефективну роботу команди.

Також на цю дату припадають дні народження одразу двох українських міст – 18 вересня святкують День міста Лубни та День міста Миргород.

Хто святкує день ангела 18 вересня

Сьогодні іменини в тих, кого звати Аркадій, Борис, Володимир, Іван, Костянтин, Михайло, Олексій, Петро, Сергій, Ірина та Софія.

Що не можна робити 18 вересня 2024 року

Астрологи називають цей день несприятливим та не рекомендують займатися важливими справами, тим більше, що 18 вересня небезпечне сварками та конфліктами.

Краще утриматися цього дня від стрижки, бо внаслідок неї можна отримати порушення психіки, підвищення тиску, головні болі й відчуття страху.

В народі було заведено виганяти лихоманку березовими віниками. Ще сьогодні не пускали до хати незнайомців, нікого не пригощали та не ходили в брудному одязі, але й не прали.

Що можна робити сьогодні

Дайте душі відчути емоційні переживання через мистецтво – сходіть на виставку в галерею чи музей, подивіться виставу в театрі чи фільм у кіно або вдома. Головне, щоби це була не просто розвага, а й натхнення для роздумів. Також можна почитати книжку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

День сприяє бізнесу, а ще пізнанню таємниці. Навіть сни можуть снитися віщі.

Народні прикмети на 18 вересня 2024

  • Листя на деревах вже пожовкло – осінь буде рання, а зима – сувора.
  • Горобина рясно вкрита ягодами – чекайте на осінь з дощами.
  • Журавлі вже відлетіли – на Покрову будуть холоди.
  • Яка погода сьогодні, така буде і наступного квітня.
  • Високий бурʼян – до сніжної зими.
  • Берези стоять із листям – сніг буде не скоро.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 05:34:59