Україна і світ

Кабмін України затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік

Фото: Урядовий портал

Кабінет міністрів України затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Пріоритет — це оборона та безпека нашої країни.

Проєкт держбюджету на 2025 рік – який пріоритет

Як пояснив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пріоритет державного бюджету на 2025 рік дуже чіткий — це оборона та безпека нашої країни. За його словами, усі внутрішні ресурси знову направлятимуть на ці цілі.

Доходи в Україні очікуються на рівні 2 трлн грн. Проте видатки державного бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн.

Денис Шмигаль заявив, що видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Він запевняє, що буде більше грошей на українську зброю, техніку та дрони.

У державному бюджеті на наступний рік закладено курс – 45 грн за один долар. Водночас середньомісячна зарплата – 24 389 грн.

Другим пріоритетом стане фінансування захищених статей бюджету. Зокрема, понад 400 млрд грн планують виділити на соціальний захист.

Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії виплачуватимуть усім, хто цього потребує. Близько 211 млрд грн буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн на освіту, – пояснив прем’єр-міністр України.

Третім пріоритетом бюджету буде підтримка регіонів та бізнесу. Так, уряд допомагатиме місцевим бюджетам коштом дотацій та субвенцій.

Водночас у бюджеті передбачено кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також планують продовження програми гуманітарного розмінування та єОселя.

Новацією державного бюджету на 2025 рік стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки прозорішими.

Зокрема, пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики, зазначив прем’єр-міністр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Дениса Шмигаля, головний фінансовий документ на 2025 рік спрямований на те, щоб Україна вистояла та перемогла.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 20:50:03