Україна і світ

У Білому домі розповіли, чи дадуть США дозвіл бити вглиб РФ після зустрічі Байдена зі Стармером

Фото: Getty Images

Сполучені Штати не планують оголошувати про зміни у політиці щодо використання далекобійних ракет Україною за підсумками переговорів між президентом Джо Байденом та прем’єром Великої Британії Кіром Стармером.

Про це ввечері 13 вересня заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі.

Позиція США щодо ударів вглиб РФ

– Наша позиція щодо надання Україні ракет дальнього радіусу дії для використання всередині Росії не змінилася. Я б не очікував якихось серйозних заяв з цього приводу, – заявив він журналістам.

Джон Кірбі додав, що Байден і Стармер зустрінуться в Білому домі в п’ятницю в другій половині дня за часом Вашингтону.

Речник Білого дому додав, що США серйозно ставляться до попередження президента Росії Володимира Путіна про те, що він вважатиме Захід безпосередньо залученим у конфлікт, якщо Україна запустить ракети дальнього радіусу дії західного виробництва в Росію, хоч це і не нова позиція Путіна.

– Це не та риторика, яку ми не чули від нього раніше. Він, очевидно, довів, що здатен на агресію… тому, так, ми сприймаємо ці коментарі серйозно, – сказав Кірбі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже кілька місяців звертає увагу партнерів України на необхідність дозволу для ЗСУ вражати далекобійною зброєю військові об’єкти на території РФ. Зокрема, йдеться про американські ракети великої дальності ATACMS і британські Storm Shadows.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 21:23:20