Україна і світ

які цілі України – деталі

Фото: Офіс президента

Україна в результаті Саміту миру прагне отримати комюніке, підписане лідерами країн. Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський під час спілкування із журналістами.

Він також окреслив цілі, яких прагне досягти Київ за підсумками зустрічі.

Саміт миру: яка мета України

— Ми хочемо в результаті отримати комюніке. Хочемо отримати енергетичну безпеку, включаючи ядерну. Бо я вважаю, що тут усі зацікавлені, і це може дати нам можливість спрогнозувати іншу зиму. Хочемо отримати вільне судноплавство. Будь-які вантажі українським морем без ризику. Це і безпека людей в Одесі і загалом на Півдні. Тому що вони б’ють по портах – це і інфраструктура, і море, і економіка, – сказав президент.

За словами президента, йдеться також й про серйозний поштовх у питанні обміну полоненими. Глава держави зауважив, що у гуманітарному аспекті обмін полоненими – це подвійне питання, як і з енергетикою.

Зараз дивляться

— Енергетика – це ядерна безпека – те, що всі підтримують. Мені здається, там, де ядерна безпека, можемо говорити і про в цілому безпеку енергетичної системи. Щодо обміну. Де питання обміну полонених – там і повернення дітей. Ось в принципі, що ми хочемо отримати, – сказав Зеленський.

На думку президента, “якщо в нас буде серйозна кількість країн і буде відповідне комюніке, це буде наша дипломатична перевага”.

Він додав, що після цього можна організовувати майданчики в тих чи інших країнах, де технічно буде опрацьовано кожен із цих пунктів. І тоді цей план давати представникам Росії.

Нагадаємо, Саміт миру відбудеться 15 і 16 червня в п’ятизірковому готелі Bürgenstock біля озера в Люцерні у центральній Швейцарії. Станом на 15 травня участь підтвердили 50 країн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-17 11:09:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин