Україна і світ

Злочини РФ проти дітей – росіяни вбили вже 550 дітей

Фото: Факти ICTV

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок цинічних обстрілів армією РФ наших мирних міст та селищ загинули 550 дітей і ще щонайменше 1 364 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Злочини РФ проти українських дітей

За даними Єдиного реєстру досудових розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами вчинення понад 3,6 тис. кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройною агресією РФ проти України, вчинені щодо дітей та у сфері охорони дитинства. Серед них:

Зараз дивляться

  • 1,3 тис. – воєнні злочини проти дітей;
  • 2,3 тис. – за фактами збройного нападу на установи та заклади для дітей;
  • 15 – за фактами сексуального насильства стосовно дітей;
  • 168 – за фактами депортації, примусового переміщення;
  • 53 – за фактами викрадення, незаконного позбавлення волі дітей.

За результатами досудового розслідування у 24 кримінальних провадженнях повідомлено про підозру 54 військовослужбовцям ЗС РФ за фактами вчинення воєнних злочинів щодо дітей.

У 18 кримінальних провадженнях направлено обвинувальні акти до суду щодо 43 військовослужбовців ЗС РФ. У 12 кримінальних провадженнях ухвалено вироки, яким засуджено 31 військовослужбовець ЗС РФ за ч. 1, 2 ст. 438 КК України.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1, 2 ст. 438 КК України щодо примусового переміщення дітей з ТОТ на територію РФта внесення змін до його законодавства направлених на примусове набуття громадянства РФ українськими дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування з метою подальшого їх усиновлення.

У межах зазначеного кримінального провадження Міжнародний кримінальний суд 17.03.2023 видав ордер на арешт Володимира Путіна та уповноваженої президента РФ із прав дитини Марії Львової-Бєлової.

У ході розслідування зазначеного кримінального провадження сідьмом особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України за фактами депортації та примусового переміщення 48 статусних дітей з Херсонського будинку дитини.

Серед підозрюваних депутат Держдуми РФ, начальник незаконно створеного окупаційною владою “Департамента здравоохранения Херсонской области ВГА Херсонской области” та виконувачка обов’язків головного лікаря “ГБУЗ Херсонский областной дом ребенка”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 11:47:55