Україна і світ

WADA вимагає дискваліфікації першої ракетки світу Сіннера і подало апеляцію в CAS

Фото: Depositphotos

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) подало апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) на рішення незалежного трибуналу Міжнародного агентства у справі першої ракетки світу Янніка Сіннера.

Як йдеться у повідомленні WADA, апеляцію подали через рішення про “відсутність вини або халатності” за два позитивні тести на допінг, які італійський тенісист здав у березні.

Справа Сіннера щодо допінгу

Сіннер, який виграв US Open-2024 на початку вересня, двічі отримав позитивний результат на анаболічний стероїд у березні, але 20 серпня Міжнародне агентство з тенісу (ITIA) вирішило, що італієць не винен, і не наклало на нього жодного покарання.

ITIA погодився з поясненням Сіннера, що заборонена речовина потрапила в його організм в результаті масажу, зробленого його фізіотерапевтом, який використовував спрей, що містить стероїд, для лікування порізу на пальці.

Однак WADA подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS), вимагаючи для 23-річного італійця дискваліфікації терміном до двох років.

— WADA вважає, що висновок про “відсутність вини або недбалості” не був правильним згідно з чинними правилами. WADA домагається дискваліфікації на термін від одного до двох років. WADA не вимагає анулювання будь-яких результатів, окрім тих, які вже були призначені судом першої інстанції, – йдеться у заяві WADA.

За словами Сіннера, його фізіотерапевт Джакомо Нальді наносив на шкіру спрей, що містить клостебол, який продається без рецепта, для лікування невеликої рани на пальці, а потім робив масаж 5-13 березня без рукавичок.

Італійський тенісист наполягає на своїй невинуватості, стверджуючи, що кількість клостеболу, виявлена в його організмі, становила менше однієї мільярдної грама. Однак деякі гравці розкритикували вирок, заявивши, що пояснення Сіннера не мають сенсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз Яннік Сіннер перебуває у Пекіні, де захищає свій титул на China Open. У межах 1/8 фіналу він переміг безпрапорного Романа Сафіулліна з рахунком 3:6, 6:2, 6:3 і вийшов до чвертьфіналу турніру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-28 14:40:00