Україна і світ

Черешня на зиму: як заготовити ягоду

Черешня – це не лише смачна ягода, а й справжнє джерело вітамінів та мікроелементів. Проте, сезон черешні дуже короткий.

Черешня на зиму – чудова ідея, тим паче рецептів – безліч!

Черешня у власному соку

Консервація черешні на зиму – один з найпопулярніших способів. Приготувати її можна у власному соку, заготовити компот, варення чи джем.

Інгредієнти:

  • черешня – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Ягоди промиваємо та видаляємо кісточки.
  2. Пересипаємо черешню цукром і залишаємо у прохолодному місці на 6-7 годин.
  3. Потім доводимо черешню у власному соку до кипіння і варимо на середньому вогні близько 7 хвилин. Пінку під час приготування знімаємо. За 2 хвилини до закінчення приготування додаємо лимонну кислоту.
  4. Гарячу черешню з соком переливаємо у підготовлені стерилізовані баки та закатуємо.

Компот з черешні

У напій можна додати декілька кружалець апельсина, лимона чи лайма.

Інгредієнти на 3 л банку:

  • черешня – 500 г
  • лимонна кислота – декілька дрібок
  • цукор – 1 склянка
  • м’ята – 5-8 шт.
  • вода – 2 л 300 мл

Приготування:

  1. У промитих ягід видаляємо хвостики та перебираємо, щоб не залишилося пошкоджених та червивих ягід.
  2. Стерилізуємо банку і кришку зручним для вас способом.
  3. Викладаємо ягоди в банки, додаємо м’яту та лимонну кислоту.

Продовження рецепта тут.

Варення з черешні з желфіксом

Желфікс – це загущувач, який використовується в приготуванні варення для досягнення оптимальної консистенції. Він дозволяє значно скоротити час варіння варення та зберегти природний колір ягід. Також, завдяки желфіксу, кількість цукру у рецепті значно зменшується.

Інгредієнти:

  • черешня без кісточки – 800 г
  • вода – 100 мл
  • м’ята – 1 невеликий пучок
  • цукор – 300 г
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • желфікс – 1 пакетик

Приготування:

  1. Ягоди викладаємо у каструлю, додаємо промиті листочки м’яти, воду та доводимо до кипіння. Варимо близько 10 хвилин на середньому вогні.
  2. М’яту видаляємо з каструлі.
  3. Желфікс перемішуємо з цукром (2 ст. л.).
  4. Додаємо у каструлю до ягід желфікс, цукор і сік лимона, перемішуємо.
  5. Каструлю з варенням знову доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні ще 10 хвилин.
  6. Варення розливаємо у стерилізовані банки, закатуємо кришками.
  7. Банки перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.

Рецепт черешні на зиму у морозилці

Черешня у власному соку

За бажанням до ягід можна додати цукор. На 1 кг черешні достатньо буде близько 200 г цукру.

Інгредієнти:

  • черешня без кісточок

Приготування:

  1. Ягоди пропускаємо через мясорубку чи збиваємо блендером у пюре.
  2. Перекладаємо їх у харчові контейнери або пакети для заморозки.
  3. Поміщаємо черешню для зберігання у морозилку.

Заготовка черешні на зиму в електросушарці

Черешню можна сушити з кісточками та без них.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Черешню промиваємо, видаляємо хвостики та повністю обсушуємо.
  2. Викладаємо її на піддони електросушарки в один шар.
  3. Сушимо спочатку за 40 °C близько 3 годин. Потім температури збільшуємо до 70 °C і сушимо до бажаного висушування.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 14:26:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин