Україна і світ

Як приготувати оладки з кабачків: рецепт покроково

Оладки з кабачків — ідеальна страва: це і корисно, і ситно, просто та швидко у приготуванні й неймовірно смачно.

Власним рецептом оладків поділилася фіналістка другого сезону реаліті Супермодель по-українськи Віка Маремуха.

Віка Маремуха

— Скоро розпочнеться сезон кабачків, а значить, усі зможуть готувати прості та швидкі страви. Щоб зробити смак цікавішим, спробуйте додати до сметани сир дорблю та перемішати. Подавайте такий соус разом з оладками, буде пікантно, — порадила Віка.

Кабачкові оладки: рецепт

Щоб зменшити калорійність страви, готові оладки бажано викласти на паперовий рушник.

Інгредієнти:

  • кабачок — 2-3 шт.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • часник — 1 зубок;
  • сіль — до смаку;
  • кріп — до смаку;
  • олія – для смаження;
  • сметана — для подачі;
  • сир дорблю (або інший сир із пліснявою) — за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки очистіть від шкірки та натріть на великій тертці. Підсоліть і залиште на 10 хвилин випустити сік.
  2. Відтисніть виділений сік.
  3. Додайте борошно, яйце та часник, натертий на дрібній тертці. Трішки дрібно нарізаного кропу додайте до маси й перемішайте.
  4. Викладіть ложкою невеличкі оладки на розігріту з олією сковороду. Смажте на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не стануть рум’яними.

Подавайте зі сметаною чи сметанним соусом з сиром дорблю. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 12:38:15