Україна і світ

Володимир Зеленський прилетів у Сінгапур: що відомо

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Сінгапура для участі у конференції Діалог Шангрі-Ла.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі у суботу, 1 червня.

Візит Зеленського до Сінгапуру

У Сінгапурі Зеленський особисто виступить на Діалозі Шангрі-Ла – ключовому майданчику для безпекових тем в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Зараз дивляться

За його словами, глобальна безпека неможлива, коли найбільша країна світу ігнорує визнані кордони, міжнародне право й Статут ООН, шантажує голодом, темрявою та ядерною зброєю.

— Відновлення справедливого миру в Україні, гарантування глобальної продовольчої та ядерної безпеки – це завдання Глобального саміту миру у Швейцарії. Саме тому нам важливо буде почути там голос Азійсько-Тихоокеанського регіону, – зауважив президент.

Окрім виступу на конференції у Зеленського запланована низка зустрічей, зокрема з президентом Сінгапуру Тарманом Шанмугаратнамом і прем’єр-міністром Лоуренсом Вонгом, президентом Тимор-Лешті Жозе Рамушем-Ортою, міністром оборони США Ллойдом Остіном та сінгапурськими інвесторами.

Нещодавно агентство DPA повідомляло, що 1 червня Зеленський з робочим візитом відвідає Саудівську Аравію. Цього тижня Володимир Зеленський відвідав Іспанію, Бельгію, Швецію та Португалію.

Володимир Зеленський, Сінгапур

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 14:01:53