Україна і світ

Як зробити малосольні огірки на трилітрову банку: рецепти

Сезон літніх овочів у самому розпалі. Саме час приготувати смачні малосольні огірки. Їх рецептів безліч – з часником і без, з хроном чи ароматними травами тощо.

Рецепти смачних малосольних огірків – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Малосольні огірки з ароматними травами

Огірки для приготування бажано вибирати одного розміру.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • огірки – 2-2,5 кг
  • вода – 1,5 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • часник – 5 зубків
  • кріп – декілька парасольок
  • листя хрону – 2 шт.
  • смородиновий лист – 2 шт.
  • вишневі листки – 3 шт.

Приготування:

  1. Ретельно помийте огірки та залийте їх холодною водою на кілька годин – це допоможе позбутися можливої гіркоти.
  2. Окремо розчиніть у воді сіль.
  3. На дно банки розкладіть половину зібраних трав.
  4. Щільно укладіть огірки у банку.
  5. Додайте подріблений часник.
  6. Покладіть у банку залишки трав.
  7. Залийте огірки соляним розсолом.
  8. Закрийте банку звичайною пластиковою кришкою.
  9. Поставте її у тепле місце.

Через 2-3 доби можна споживати малосольні огірки.

Хрусткі малосольні огірки

Якщо не любите гострий смак огірків, візьміть пів перчини чилі чи не кладіть зовсім.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • огірки – 2-3 кг (скільки увійде у банку)
  • сіль – 2 ст. л.
  • перець чилі – 1 шт.
  • вода – 1,5 л
  • часник – 5-8 зубків
  • трави – до смаку

Приготування:

  1. Ретельно помийте огірки та замочіть на кілька годин.
  2. На дно банки складіть трави.
  3. Наріжте перець чилі та закиньте у банку.
  4. Укладіть огірки.
  5. Додайте часник і сіль.
  6. По вінця заповніть банку водою.
  7. Зберігати огірки варто дві доби, після чого можна куштувати.

Швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • огірки – дивіться індивідуально
  • петрушка та кріп – декілька пучків
  • часник – 2 зубки
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • перець – до смаку

Приготування:

  1. Помийте та наріжте огірки на товсті кружечки чи довгасті брусочки.
  2. Мілко наріжте зелень та часник, додайте цукор та сіль.
  3. Змішайте огірки з подрібленою зеленню.
  4. Маринуйте близько 20-30 хвилин. Це зручно буде зробити, виклавши огірки у пакет. Під час приготування його бажано декілька разів потрусити.

Смачні, корисні та хрусткі малосольні огірки на вашому столі. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 12:54:07