Україна і світ

ЗСУ уразили підводний човен Ростов-на-Дону і чотири пускові установки С-400 у Криму

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну Б-237 Ростов-на-Дону та чотирьох зенітних ракетних комплексах С-400 Тріумф російських військ у тимчасово окупованому Криму.

Інформацію про успішні атаки підтвердили у Генеральному штабі ЗСУ 3 серпня.

Удари по човну Ростов-на-Дону і ЗРК С-400 Тріумф у Криму

За підтвердженою інформацією Генштабу, 2 серпня підрозділи ракетних військ у взаємодії з Військово-морськими силами ЗСУ суттєво пошкодили чотири пускові установки ЗРК С-400 Тріумф.

Зараз дивляться

Також у порту тимчасово окупованого Севастополя успішно уражено підводний човен Чорноморського флоту Росії Ростов-на-Дону. Він затонув на місця після успішного влучання, уточнили в Генштабі ЗСУ.

Б-237 Ростов-на-Дону є одним з чотирьох підводних човнів класу Kilo, здатних застосовувати ракети Калібр. Він введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

У ніч на 13 вересня 2023 року в Севастополі Сили оборони України раніше вже атакували російський дизель-електричний підводний човен Ростов-на-Дону, який зазнав тоді суттєвих пошкоджень.

Надалі цей човен відправили на ремонт та почали випробувати в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна Ростов-на-Дону оцінюється у $300 млн.

Як зазначили у Генеральному штабі ЗСУ, знищення Ростов-на-Дону вчергове доводить, що для Чорноморського флоту Росії немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 17:48:12