Україна і світ

Сам собі екстремал: врятували «блукача», який голодував і бився з дикими звірями

У горах знайшли 21-річного чоловіка, який намагався перетнути незаконно кордон, але загубився і 4 дні блукав у горах.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

21-річний вінничанин, надивившись інформації про незаконний перетин кордону, вирушив в гори і пропав.

«Він постійно тримав зв’язок зі своїм батьком з яким зідзвонювався, повідомляв своє місцезнаходження. Але коли зв’язок з сином зник, то батько зателефонував на гарячу лінію Державної прикордонної служби. Повідомив про те, що син намагається незаконно перетнути кордон, зв’язок з ним втрачено і просив, щоб прикордонники його знайшли», — повідомив Андрій Демченко.

Для пошуку зниклого застосовували і пілотовану авіацію і безпілотні літальні апарати. Адже цей напрямок лісистий і там взагалі немає доріг для транспорту.

«Фактично цей юнак, цей молодик чотири дні блукав лісами. Він бачив сліди вовків і ведмедів, а в одну з ночей на нього також напала якась тварина і фактично йому ледь вдалося від неї відбитися. Він був виснажений, мав отруєння», — зазначив речник ДПСУ.

Прикордонники також повідомили, що навіть якби він дістався до лінії кордону, по той бік, на території Румунії, територія ще більш складна для руху — там переважає скеляста місцевість.

Врешті блукача знайшли і надали першу допомогу. Тепер він видужує і паралельно чекає на суд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform нагадує, що краще не порушувати закон, а скористатися агрегатором вакансій у ЗСУ чи рекрутинговими центрами.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-09 13:12:11