Україна і світ

Замість Tinder: люди шукають знайомств у хобі-застосунках


Мільйони користувачів у світі відмовляються від великих соціальних мереж на користь застосунків, присвячених їхнім улюбленим заняттям.

Серед таких платформ – Strava, Goodreads та Letterboxd, які допомагають людям не лише об’єднуватися за інтересами, а й навіть знаходити романтичних партнерів.

Де люди шукають знайомств

У сучасних реаліях користувачі все частіше залишають такі платформи, як Twitter/X, через політичну тематику та алгоритми, що часто нав’язують контент. Водночас хобі-застосунки, такі як Strava (для бігу), Goodreads (для читачів) та Letterboxd (для кіноманів), пропонують їм більш затишну й сприятливу атмосферу для спілкування.

Зараз дивляться

За даними аналітичної платформи Sensor Tower, застосунок Strava збільшив кількість користувачів на 20% протягом року. Goodreads уже має понад 150 млн зареєстрованих користувачів, а Letterboxd за останні роки виріс з 1,8 млн до понад 14 млн активних користувачів.

– Ми ретельно працюємо над тим, що робимо, щоби спрямовувати спільноту в тому, як ми хочемо, щоби вона поводилася, – розповіла представниця Letterboxd Джемма Грейсвуд.

Експертка з соціальних мереж, докторка Кароліна Аре зазначає, що застосунки для знайомств стають “все більш механічними та позбавленими емоцій”, тому користувачі шукають альтернативи.

Втрати Tinder та майбутнє нових соцмереж

Зниження інтересу до застосунків для знайомств позначається на фінансових показниках. Вартість однієї акції Match Group, яка володіє Tinder, цього липня впала до $36. Для порівняння, у жовтні 2021 року за неї давали понад $175. Компанія оголосила про скорочення 6% робочих місць через зменшення кількості платних користувачів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тим часом популярність хобі-застосунків продовжує зростати. Проте, з розвитком та збільшенням кількості користувачів вони можуть постати перед питанням посилення контролю, як це відбулося з іншими великими соцмережами. Так, наприклад, в Telegram модеруватимуть особисті листування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 12:56:10