Україна і світ

Квашений перець: рецепт смачної закуски


Квашений перець – це дуже смачна та корисна закуска, яку легко приготувати в домашніх умовах.

Завдяки процесу ферментації овочі набувають унікального смаку та зберігають корисні речовини.

Додавайте квашений перець до салатів, м’ясних страв або просто подавайте як самостійну закуску.

Зараз дивляться

Перець квашений: рецепт

Квашені овочі, зокрема перець, багаті на пробіотики, які підтримують здоров’я кишківника та покращують травлення.

Також вони зберігають більшість вітамінів і мінералів, допомагаючи зміцнити імунітет і захистити організм від інфекцій.

Інгредієнти:

  • перець солодкий (болгарський) – 1 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • часник – 3-4 зубчики
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • чорний перець горошком – 10-12 шт.
  • кріп – кілька гілочок (за бажанням)

Як приготувати квашений перець

Спочатку підготуйте всі продукти.

  1. Перець ретельно промийте, видаліть плодоніжки та насіння. Якщо перець завеликий, можна його розрізати.
  2. Приготуйте розсіл: у каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком. Проваріть кілька хвилин, щоб спеції розкрили свій аромат. Потім дайте розсолу охолонути.
  3. Викладіть перець на дно чистої скляної банки покладіть гілочки кропу та кілька зубчиків часнику. Викладіть перший шар перцю. Повторюйте шари, поки не заповните банку.
  4. Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, залийте ним перець у банці, щоб овочі були повністю покриті.
  5. Накрийте банку марлею та залиште на 2-3 дні у теплому місті. За цей час почнеться процес ферментації.
  6. Після цього квашений перець можна закрити пластиковою кришкою та поставити в холодильник. За 5-7 днів смачну закуску можна подавати до столу.

За цим же рецептом можна приготувати й інші види перцю, наприклад, гострий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 14:15:18