Україна і світ

Статеві органи ставали подібними до чоловічих: 23-річна жінка з Індії страждала від рідкісної хвороби


23-річна жінка з Індії страждала від серйозних генітальних деформацій. У неї був закритий вагінальний отвір, а клітор нагадував ʺмікропенісʺ.

Медики провели пацієнтці надзвичайно рідкісну операцію.

Якими були симптоми

Лікарі розповіли, що проблему жінка виявила лише за два роки до хірургічного втручання. До цього у неї були регулярні менструації.

Зараз дивляться

Клітор пацієнтки був збільшений у понад 10 разів. Це нагадувало ʺмікропенісʺ. Водночас матка та яєчники жінки були в нормі.

Медики зазначили, що у неї також була недостатня кількість тканин грудей та був присутній ріст волосся на обличчі.

Кліторомегалія: що це

У жінки діагностували кліторомегалію — генетичне захворювання, яке вражає одну з 160 тис. жінок у світі. Ця патологія призводить до аномального розвитку зовнішніх статевих органів. Вони часто стають подібними до чоловічих.

Імовірно, причиною хвороби є мутація в ДНК. Вона спричиняє дисбаланс статевих органів під час розвитку дитини.

Зазвичай при такому захворювання чоловічі статеві органи розвиваються ще при народженні. Однак у випадку цієї пацієнтки зміни почали проявлятися після статевого дозрівання.

Як проходило лікування

Хірурги провели операцію. Вони видалили надлишкову тканину клітора, а залишили лише її невелику лінію. Це нагадує типову жіночу анатомію.

Потім фахівці усунули зрощення, яке закривало вагіну та акуратно зашили всі шви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жінку виписали з лікарні через п’ять днів. Коли минув місяць після втручання, вона повідомила про нормалізацію відчуттів у генітальній зоні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 14:23:10